Hatalmas tüntetés Hollandiában: több mint tízezer gazda vonult utcára

Hatalmas tüntetés Hollandiában: több mint tízezer gazda vonult utcára

MTI
Több mint tízezer holland gazda és környezetvédő tiltakozott Hágában a kormány politikája ellen, amellyel korlátozni kívánja a nitrogénkibocsátást, és amely szerintünk ellehetetlenít számos gazdaságot és csapást mér az élelmiszeriparra. Sokan a nemzeti zászlót tartották magasba a gazdatüntetésen, amelyet a március 15-i regionális választások előtt tartottak, és a hasonló belgiumi megmozdulást követette. A farmerek békés tüntetésén "Nincs farmer, nincs élelem" és "Nincs nitrogénprobléma" feliratú táblákkal vonultak fel. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A viszonylag nagyszámú állatállomány és a fokozott műtrágyahasználat miatt Hollandiában és Belgiumban az Európai Unió által engedélyezett szint fölé emelkedett a nitrogén szintje a talajban és a vizekben. Gazdaszervezetek szerint a problémát eltúlozzák, szerintük a javasolt megoldások méltánytalanok és nem hatékonyak. A város más részében az Extinction Rebellion klímaaktivista szervezet vezette több ezer környezetvédő torlaszolt el egy nem engedélyezett tüntetésen egy főközlekedési útvonalat az adószabályok ellen tiltakozva, amely szerintük a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását növeli.

EZ IS ÉRDEKELHET

A rendőrség késő délután vízágyúval oszlatott fel egy mintegy száz aktivista alkotta tömeget. A tüntetők azt követelték, hogy a kormány szüntesse meg a kőolajfinomítóknak és a szénipari cégeknek a kettős adózás elkerülése érdekében nyújtott adómentességet, csakúgy, mint az európai uniós szinten egyeztetett, a légiközlekedési és a hajózási iparágaknak nyújtott adókedvezményeket.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?