Átalakulóban a magyar vidék: ez várhat a lakosságra a jövőben

Átalakulóban a magyar vidék: ez várhat a lakosságra a jövőben

MTI
A magyar kormány számára a vidék fejlesztése elsőrendű feladat, nemcsak a mezőgazdaságot, az agráriumot kell vidékfejlesztésen érteni, hanem az olyan infrastrukturális fejlesztéseket is, amelyek az élet minőségét javítják - mondta Nagy István agrárminiszter a Vas vármegyei Nick községben, ahol a térség országgyűlési képviselőjével és polgármesterével közösen átadták a falut a nicki műgáttal, illetve az annak szomszédságába épült üdülőövezettel összekötő három kilométer hosszúságú felújított utat.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Vidéken élni ma már egyre inkább egy életminőség kérdése, a kitűzött cél pedig az, hogy a vidéki élet egyre nagyobb presztízzsel bírjon, ehhez viszont egymásra épülő fejlesztésekre - köztük a legkisebb vidéki utak fejlesztésre is szükség van - hangsúlyozta a tárcavezető. A Nicken megvalósult útfejlesztés 95 százalékos támogatási intenzitású, a csaknem 300 millió forintos beruházásból 285 millió forint támogatást nyert el a község önkormányzata, amelyhez 15 millió forint önerővel járult hozzá a község.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nagy István elmondta: a 2021-ben kizárólag önkormányzati tulajdonú és önkormányzati vagyonkezelésben lévő külterületi utak felújítására meghirdetett felhívásra több mint 1150 kérelem érkezett, összesen 178 milliárd forintnyi támogatási igénnyel, már 759 támogatási kérelem rendelkezik támogató okirattal, és csaknem 45 milliárd forintot már ki is fizettek a pályázóknak. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?