Átalakulóban a magyar vidék: ez várhat a lakosságra a jövőben

Átalakulóban a magyar vidék: ez várhat a lakosságra a jövőben

MTI
A magyar kormány számára a vidék fejlesztése elsőrendű feladat, nemcsak a mezőgazdaságot, az agráriumot kell vidékfejlesztésen érteni, hanem az olyan infrastrukturális fejlesztéseket is, amelyek az élet minőségét javítják - mondta Nagy István agrárminiszter a Vas vármegyei Nick községben, ahol a térség országgyűlési képviselőjével és polgármesterével közösen átadták a falut a nicki műgáttal, illetve az annak szomszédságába épült üdülőövezettel összekötő három kilométer hosszúságú felújított utat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Vidéken élni ma már egyre inkább egy életminőség kérdése, a kitűzött cél pedig az, hogy a vidéki élet egyre nagyobb presztízzsel bírjon, ehhez viszont egymásra épülő fejlesztésekre - köztük a legkisebb vidéki utak fejlesztésre is szükség van - hangsúlyozta a tárcavezető. A Nicken megvalósult útfejlesztés 95 százalékos támogatási intenzitású, a csaknem 300 millió forintos beruházásból 285 millió forint támogatást nyert el a község önkormányzata, amelyhez 15 millió forint önerővel járult hozzá a község.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nagy István elmondta: a 2021-ben kizárólag önkormányzati tulajdonú és önkormányzati vagyonkezelésben lévő külterületi utak felújítására meghirdetett felhívásra több mint 1150 kérelem érkezett, összesen 178 milliárd forintnyi támogatási igénnyel, már 759 támogatási kérelem rendelkezik támogató okirattal, és csaknem 45 milliárd forintot már ki is fizettek a pályázóknak. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?