Átalakulóban a magyar vidék: ez várhat a lakosságra a jövőben

Átalakulóban a magyar vidék: ez várhat a lakosságra a jövőben

MTI
A magyar kormány számára a vidék fejlesztése elsőrendű feladat, nemcsak a mezőgazdaságot, az agráriumot kell vidékfejlesztésen érteni, hanem az olyan infrastrukturális fejlesztéseket is, amelyek az élet minőségét javítják - mondta Nagy István agrárminiszter a Vas vármegyei Nick községben, ahol a térség országgyűlési képviselőjével és polgármesterével közösen átadták a falut a nicki műgáttal, illetve az annak szomszédságába épült üdülőövezettel összekötő három kilométer hosszúságú felújított utat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vidéken élni ma már egyre inkább egy életminőség kérdése, a kitűzött cél pedig az, hogy a vidéki élet egyre nagyobb presztízzsel bírjon, ehhez viszont egymásra épülő fejlesztésekre - köztük a legkisebb vidéki utak fejlesztésre is szükség van - hangsúlyozta a tárcavezető. A Nicken megvalósult útfejlesztés 95 százalékos támogatási intenzitású, a csaknem 300 millió forintos beruházásból 285 millió forint támogatást nyert el a község önkormányzata, amelyhez 15 millió forint önerővel járult hozzá a község.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nagy István elmondta: a 2021-ben kizárólag önkormányzati tulajdonú és önkormányzati vagyonkezelésben lévő külterületi utak felújítására meghirdetett felhívásra több mint 1150 kérelem érkezett, összesen 178 milliárd forintnyi támogatási igénnyel, már 759 támogatási kérelem rendelkezik támogató okirattal, és csaknem 45 milliárd forintot már ki is fizettek a pályázóknak. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?