Durván elszálltak az árak: ennyit kell fizetni a tűzifáért Magyarországon

Durván elszálltak az árak: ennyit kell fizetni a tűzifáért Magyarországon

agrarszektor.hu
A tűzifakereskedők szerint konganak a tüzépek, alig vannak vásárlók. Egyes szakemberek beszámolója alapján a forgalmuk csaknem 60 százalékkal esett vissza a tavalyihoz képest. A kereslet hiányának pedig egy oka van, ami nem más, mint az, hogy idén brutálisan elszálltak a tűzifaárak. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Begovácz Zoltán magánerdész szerint a probléma majd szeptember közepén gyűrűzőik, amikor sokan a legutolsó pillanatban akarnak tüzelőt vásárolni.

Abban a pillanatban, ahogy bejön a hideg idő, olyan mértékű lesz a felvásárlás, hogy készlethiány lesz. Azt nem tudjuk, hogy az állami árak, hogyan alakulnak majd, azt hallottuk, hogy 45 ezer forint körül lesz a standard ára

- mondta az ATV Híradónak Begovácz Zoltán erdész.

EZ IS ÉRDEKELHET

Egy másik kereskedő szerint az elmúlt évek forgalmának az egyharmadát sem érik el. Mivel nagykereskedő és tüzéptelepeket szolgál ki, ott is ugyanez a tendencia. Kiemelte, a fa kellene, de túlzó az ára jelen pillanatban. Egy debreceni tüzépen most két fajta fát tartanak: akácot és tölgyet. Az előbbinek 7000 forint, az utóbbinak pedig 6500 forint a mázsája. Ennek ellenére itt is visszaesés mutatkozik a keresletben. Mindemellett sokan kivárnak, hogy az árak mennek-e lejjebb vagy épp feljebb. Veres Gábor üzletvezető elmondta, akinek van pénze, az beraktároz, akinek nincs sok pénze, azok szépen, lassan "csipegetnek". A kereskedők tudomása szerint van olyan faárus aki akár 100 ezer forintot is elkért egy erdei köbméterért, ezt viszont már a családok nem igazán tudják és akarják kifizetni.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?