Nagy István: kárt okozhat a magyar gazdáknak Ukrajna uniós csatlakozása

Nagy István: kárt okozhat a magyar gazdáknak Ukrajna uniós csatlakozása

agrarszektor.hu
Nagy István szerint Brüsszel Ukrajna uniós felvételéről szőtt terve rosszul előkészített és sok kárt okozhat a magyar gazdáknak. Az agrárminiszter Facebook-videójában elmondta, Kijev esetleges EU-s csatlakozása veszélyeztetné az európai termelők megélhetését. Kitért arra is, hogy a kormány milyen támogatásokkal segíti a vidéket és a gazdálkodókat az új évben. 

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Stratégiai és nemzetbiztonsági szempontból is rendkívül fontos az élelmiszer-biztonságunk megvédése és a magyar gazdák támogatása. A kormány és a gazdák szövetsége egy olyan szilárd és biztos alapot teremt, amire bátran építhetünk a 2024-es évben is

- jelentette ki a miniszter a közösségi oldalán megosztott videójában.

Helyzetértékelésében úgy fogalmazott, hogy a nehéz gazdasági helyzetben sikerült a termelők finanszírozási hátterét biztosítani, és az új agrárpályázatok megindításával tovább tud erősödni gazdaságaink versenyképessége. 

Ez szükséges a hazai élelmiszer-ellátás stabilitásának megerősítéséhez, ami nemcsak stratégiai, hanem nemzetbiztonsági kérdés is. Az orosz-ukrán háború következtében egyik napról a másikra megváltozott agrárpiaci folyamatok pedig arra késztetnek bennünket. hogy minden lehetséges európai uniós fórumon lépjünk fel a magyar gazdák érdekeinek védelmében.

Kiemelte, Ukrajna esetleges csatlakozása veszélyeztetné az európai termelők megélhetését, ugyanis az európai gazdák nem tudnak versenyezni a nyugati nagytőke tulajdonában álló ukrán gazdaságokkal, amelyek jóval enyhébb jogszabályi környezetben termelnek. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?