Egyre súlyosabb a helyzet Európában: bekeményítettek a gazdák

Egyre súlyosabb a helyzet Európában: bekeményítettek a gazdák

MTI
Tüntető gazdák traktorokkal torlaszolták el szerdán Görögország legfontosabb, Szalonikit Athénnal összekötő észak-déli autópályáján a forgalmat - jelentette az ERT helyi hírtelevízió.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A mezőgazdasági termelők a műtrágya és dízelolaj árak emelkedése miatt tüntetnek, és bírálják a kormányt, amiért a tavalyi súlyos természeti csapások miatt ígért állami kárpótlás túl alacsonyra sikerült, illetve azt részben még nem fizették ki. 2023-ban komoly árvizek és erdőtüzek pusztítottak Görögország egyes térségeiben, tönkre téve a termést és a szántóföldeket.

Egyelőre nem világos, meddig fog tartani az autópálya blokádja nagyjából 150 kilométerre északra Athéntól. Az utóbbi napokban Görögország szinte minden régiójában utcákra vonultak a gazdák, sőt lezárták a forgalmat az Alekszandropolisz kikötővárosában található határátkelőn is Törökország felé. Az elkövetkező napokban a gazdaszövetségek Szalonikiben tervezik megbénítani a forgalmat, ahol csütörtöktől vasárnapig tartják az ország legnagyobb mezőgazdasági vásárát, az Agroticát. Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök rendkívüli intézkedésekkel ígért segítséget a termelőknek. Ugyanakkor felszólította őket, hogy ne ártsanak az országnak úttorlaszokkal.

Bármilyen komolyak is egy foglalkozási csoport követelései, nem vezethetnek a polgárok megbüntetésére és nem sérthetik a társadalom jogait

- tette hozzá a görög kormányfő az állami televízóban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?