Plusz pénzt kaphatnak most sokan Magyarországon: ennyi járhat havonta

Plusz pénzt kaphatnak most sokan Magyarországon: ennyi járhat havonta

agrarszektor.hu
A doktori képzés vonzóbbá és eredményesebbé tétele érdekében új ösztöndíjat alapított a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Kiegészítő Doktori Ösztöndíj címen. Ennek keretében az egyetem a jogszabály szerinti doktorandusz ösztöndíjat egészíti ki havi 300 ezer forint összegre azon doktoranduszok esetében, akik nem állnak napi 8 órás munkavégzésre irányuló jogviszonyban és a további pályázati feltételeknek is megfelelnek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Kiegészítő Doktori Ösztöndíj alapításával az egyetem célja a minőségi, oktatási potenciállal rendelkező doktorandusz hallgatók támogatása és ezáltal a kutatás-fejlesztési és innovációs ökoszisztéma szakember-utánpótlásának biztosítása. Az ösztöndíj révén a doktoranduszok megélhetési feltételei biztosabbá válnak, ily módon az érintettek nem kényszerülnek további munkát vállalni és minden energiájukkal doktori tanulmányaikra és a vállalt kutatási terv teljesítésére tudnak koncentrálni.

A kiegészítő ösztöndíj összege az első két évben (azaz a képzési és kutatási szakaszban) 160 ezer forint/hó, a második két évben (azaz a kutatási és disszertációs szakaszban) 120 ezer forint/hó. Az ösztöndíj egy tanévre, azaz két félévre szól, így az őszi félév esetén 5 hónapon, a tavaszi félév esetén 7 hónapon át folyósítja az egyetem. Az újösztöndíjban az a doktorandusz hallgató részesülhet, aki megfelel az alábbi feltételeknek:

  1. doktori tanulmányait nappali munkarendben, állami ösztöndíjas finanszírozási formában, magyar vagy angol nyelvű képzésben folytatja,
  2. aktív doktorandusz hallgatói jogviszonnyal rendelkezik,
  3. nem áll napi 8 órás munkavégzésre irányuló jogviszonyban a PhD ösztöndíja mellett,
  4. kutatómunkáját a MATE valamelyik intézetében végzi, az Egyetem oktatójának/kutatójának témavezetésével vagy társtémavezetésével,
  5. kutatómunkáját intézeti elvárás szerint - az adott doktori iskola tanácsa által jóváhagyott kutatási terv alapján - végzi,
  6. és nem részesül a Kooperatív Doktori Program ösztöndíjában.

(Címlapkép forrása: MATE)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?