Megállapodással zárult a gazdák tüntetése Bolíviában

Megállapodással zárult a gazdák tüntetése Bolíviában

agrarszektor.hu
Bolíviában az Evo Morales volt elnököt támogató több ezer földműves, akik az elmúlt két hétben több utat lezártak Bolíviában, kedden befejezték megmozdulásukat, miután teljesültek a követeléseik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mezőgazdasági dolgozók január 22-én kezdték meg megmozdulásukat, amelynek során legalább 36 utat lezártak, és megakadályoztak minden szárazföldi közlekedést a nagyváros La Paz és a gazdasági főváros, Santa Cruz között. Az útakadályok többségét a közép-bolíviai Cochabamba megyében állították fel, amely a 2006 és 2019 között hatalmon lévő, ismét elnöki ambíciókat tápláló Evo Morales baloldali exelnök támogatóinak fellegvára.

A tüntetők azt követelték, hogy a bíróságok vezetői mondjanak le, és tartsák meg a törvény által előírt választásokat, amelyeken az ország legfontosabb bíróságainak, különösen az alkotmánybíróságnak a bíráit választják meg. A voksolást tavaly meg kellett volna tartani, de elhalasztották. A tiltakozást az váltotta ki, hogy az alkotmánybíróság kimondta, hogy egy ember legfeljebb két cikluson át lehet elnök, akár egymás utáni elnöki mandátumokról van szó, akár nem. Ezzel kizárták a versenyből Moralest. A kedden elfogadott döntés értelmében a választásokat 230 napon belül meg kell tartani

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?