Fontos dolgot közöltek a gazdálkodási naplóról: erről jó tudni

Fontos dolgot közöltek a gazdálkodási naplóról: erről jó tudni

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja az elektronikus gazdálkodási napló (eGN) felhasználóit, hogy újabb frissítés zajlott le a rendszerben. A jelenlegi verzióban számos funkció változott, többek között lehetővé vált a napló adatainak pdf formátumban történő exportálása, a tenyészkódok és a legeltetett állatok azonosító adatainál pedig automatikus TIR alapú ellenőrzés történik.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Az eGN fejlesztői a következő javításokat hajtották végre:

  • Tenyészet rögzítésekor annak kódját a Tenyészet Információs Rendszer (TIR) alapján ellenőrzi a rendszer.
  • A Legeltetés művelet adatainak kitöltésekor az eGN ellenőrzi a partner állatfajait a TIR-ben. Amennyiben a legeltetési időszakban felvett állat nincs a tenyészetben, abban az esetben erről a felhasználó figyelmeztető üzenetet kap.
  • A Termőhely űrlapon a Tábla egyedi azonosító immár módosítható a „Véglegesített” állapotban.
  • A Kötelezettségvállalás egyedi azonosító-mezőkben már csak 8 számjegy adható meg a Termőhely és Talajvizsgálat űrlapon. Ez segíti az esetleges elírások kiküszöbölését.
  • Trágyatároló kapacitás esetében lehetséges a 0 érték megadása is.
  • Öntözés műveletnél a rendszer a megadott dátumintervallum szerint engedi a maximális üzemóra megadását.
  • A műveleteknél lehetőség nyílt a művelettel érintett terület csökkentésére %-os értékkel.
  • A Talajvizsgálat űrlapon „a mintavétel dátuma”- mező elnevezését is módosították a szakemberek. A mező neve „Jegyzőkönyv-kiállítás dátuma” lett. Itt a vizsgálati jegyzőkönyv kiállításának dátumát kell megadni.
  • A Terület összesítő lapon az „AÖP támogatásba vont terület”- mező megnevezése ugyancsak megváltozott. A mező neve „AÖP jó gyakorlattal érintett terület (ha)” lett. Ebben a mezőben az AÖP jó gyakorlattal érintett terület nagysága jelenik meg, hiszen a termőhelyeknél kizárólag akkor van lehetőség AÖP jogcím választására, ha a jó gyakorlatot is kiválasztották.
  • Az újításoknak köszönhetően PDF dokumentum generálása is lehetővé vált, az eddigi excel formátumok mellett. A PDF-et nyomtatóbarát formátumban hozhatják létre a felhasználók - írja a NAK.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?