Döbbenetes dolgot tett a bolgár miniszterelnök a mezőgazdasági miniszterrel

Döbbenetes dolgot tett a bolgár miniszterelnök a mezőgazdasági miniszterrel

MTI
Dimitar Glavcsev ügyvivő bolgár miniszterelnök hétfőn kisebb kormányátalakítást hajtott végre, magához vonta a külügyi tárca vezetését, és menesztette a mezőgazdasági minisztert. Az alig két hete hivatalba lépett Sztefan Dimitrov külügyminiszter azután kényszerült távozni posztjáról, hogy bírálatok érték, melyek szerint nem megfelelően kommunikált az Izrael elleni tömeges iráni rakéta- és dróntámadás éjszakáján, a Nyugat-barát politikai tábor pedig azt is a szemére vetette, hogy nem kellő következetességgel állt ki Ukrajna katonai támogatása mellett.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kiril Vatev mezőgazdasági és élelmiszeripari miniszter helyét Georgi Tahov, az uniós agrártámogatásokért felelős bolgár hatóság vezetője vette át. Az ügyvivő kormányfő azzal indokolta Vatev menesztését, hogy nem tett eleget hivatali teendőinek. Rumen Radev elnök hétfőn aláírta a megfelelő rendeleteket. Ivajlo Kalfin korábbi külügyminiszter bírálta, hogy Glavcsev átvette a külügyek irányítását. A közszolgálati rádióban nyilatkozva Kalfin úgy fogalmazott, hogy a közgazdász végzettségű kormányfő nem alkalmas a diplomáciai tárca vezetésére, amely magas szakértelmet igénylő terület.

Glavcsev átmeneti kormányát április 9-én iktatták be azzal a céllal, hogy megszervezze a Nyugat-barát kormány bukását követően június 9-re kitűzött újabb előrehozott választásokat. Három éven belül Bulgáriában ez már a hatodik parlamenti választás lesz, amelynek időpontja idén az európai parlamenti voksolással esik egybe.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?