Új módszerek, innováció és partnerségek hoznak támogatási lehetőséget az agrárszektorban

Új módszerek, innováció és partnerségek hoznak támogatási lehetőséget az agrárszektorban

agrarszektor.hu
A közvetlen források kiemelkedő finanszírozási lehetőségeket jelentenek, hiszen a 2021-2027. évi uniós költségvetésben mintegy 350 milliárd euró áll rendelkezésre. A közvetlen támogatások kiaknázásához azonban gyökeresen más szemléletmód kell, mint a hagyományos pályázatokhoz. Ebben tud segíteni a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI), amelynek révén volumenében is jelentős pénzügyi forrás nyílhat meg a magyar vállalkozások, így az agrárszereplők számára is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az ehhez történő alkalmazkodás nem csupán a nyilvánvaló lehetőségek miatt fontos, hanem azért is, mert hosszabb távon fel kell készülni a közvetett, vagyis a tagállamokon keresztül folyósított uniós pályázati források csökkenésére.

Lehetséges a felzárkózás

A közvetlen, vagyis egyenesen Brüsszelhet benyújtott pályázatok terén Magyarországnak van még mit bepótolnia:

A felzárkózás ugyanakkor lehetséges: a megfelelő pályázati módszertan elsajátítása, a nemzetközi együttműködések kialakítása révén egy új, az innovációra, a fejlesztésekre nagyban építő, ráadásul volumenében is jelentős pénzügyi forrás nyílhat meg a magyar vállalkozások, így az agrárszereplők számára is.

Ebben a folyamatban tud segíteni a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda. Erről beszélgettünk az Alapvetés podcast vendégeivel, Petri Bernadett miniszteri biztossal, az MFOI ügyvezetőjével és Bene Dániellel, az MFOI tanácsadójával, agrárszektorért felelős szakértőjével.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?