Új módszerek, innováció és partnerségek hoznak támogatási lehetőséget az agrárszektorban

Új módszerek, innováció és partnerségek hoznak támogatási lehetőséget az agrárszektorban

agrarszektor.hu
A közvetlen források kiemelkedő finanszírozási lehetőségeket jelentenek, hiszen a 2021-2027. évi uniós költségvetésben mintegy 350 milliárd euró áll rendelkezésre. A közvetlen támogatások kiaknázásához azonban gyökeresen más szemléletmód kell, mint a hagyományos pályázatokhoz. Ebben tud segíteni a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI), amelynek révén volumenében is jelentős pénzügyi forrás nyílhat meg a magyar vállalkozások, így az agrárszereplők számára is.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az ehhez történő alkalmazkodás nem csupán a nyilvánvaló lehetőségek miatt fontos, hanem azért is, mert hosszabb távon fel kell készülni a közvetett, vagyis a tagállamokon keresztül folyósított uniós pályázati források csökkenésére.

Lehetséges a felzárkózás

A közvetlen, vagyis egyenesen Brüsszelhet benyújtott pályázatok terén Magyarországnak van még mit bepótolnia:

A felzárkózás ugyanakkor lehetséges: a megfelelő pályázati módszertan elsajátítása, a nemzetközi együttműködések kialakítása révén egy új, az innovációra, a fejlesztésekre nagyban építő, ráadásul volumenében is jelentős pénzügyi forrás nyílhat meg a magyar vállalkozások, így az agrárszereplők számára is.

Ebben a folyamatban tud segíteni a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda. Erről beszélgettünk az Alapvetés podcast vendégeivel, Petri Bernadett miniszteri biztossal, az MFOI ügyvezetőjével és Bene Dániellel, az MFOI tanácsadójával, agrárszektorért felelős szakértőjével.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?