Egyre nagyobb szerepe lesz az EU-ban a közvetlen uniós forrásoknak

Egyre nagyobb szerepe lesz az EU-ban a közvetlen uniós forrásoknak

agrarszektor.hu
Ahhoz, hogy közvetlen uniós forrásokban tudjanak részesülni a gazdálkodó szervezetek Magyarországon, európai szintű versenyképességet, európai szintű innovációt kell felmutatniuk - mondta el Petri Bernadett, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián. A szakember beszélt arról is, hogy a MFOI abban tud segíteni a magyar gazdáknak, hogy megmutassák, mikor számít egy projekt európai szintűnek, illetve abban, hogy összekapcsolják őket a hasonló területen mozgó szereplőkkel, hogy ezáltal egy sikeres konzorciumot lehessen felépíteni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Petri Bernadett elmondta, hogy átalakulóban van az Európai Unió költségvetése, és egyre növekszik a közvetlen uniós források szerepe. A jövőben pedig várhatóan tovább fog nőni az az összeg, amely ezt a finanszírozást biztosítja a költségvetési rendszerből. A szakember a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián úgy fogalmazott, hogy fel kell készülni egy olyan időszakra, ahol a költségvetésnek már nem csak az egyharmadát, hanem akár a felét is a közvetlen uniós források fogják kitenni, és az MFOI ebben a felkészülésben tud segíteni a magyar gazdatársadalomnak. Mint mondta, meg kell tanítani az ágazat szereplői számára, hogy hogyan tudják a saját fejlesztési céljaik részévé tenni az a szakpolitikai célrendszert, amit az EU támogat, hogyan illeszthetik össze ezeket a fejlesztési célkitűzéseket az uniós programokban megjelenő kiírásokkal, és hogyan pályázhatnak ezekre a forrásokra sikeresen. Petri Bernadett kiemelte, hogy az elkövetkező időszakban fontos lesz a lobbi: egyrészt szakpolitikai oldalról, hogy az Európai Unió céljai illeszkedjenek a magyar elvárásokhoz, másrészt pedig a kiírásokkal kapcsolatban, hogy olyan finanszírozási kiírásokat teremtsen az EU, amely jobban illeszkedik a magyar gazdák szükségleteihez.

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?