2021. február 24. szerda Mátyás

Hírek - Agrárpénzek

Az EU vizsgálja a magyar dioxin-rendeletet

Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta, hogy hazánk egyenlőre semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott arról, hogy hogyan vélekedik az EU a hétfőn életbe lépett magyar dioxin-rendeletről, ettől függetlenül az egyeztetéseken már jeleztek kifogásokat az EU illetékes bizottságaiban – adta hírül az MTI. A rendeletmódosítás alapján, kockázatbecsléssel végzik a Németországból érkező húsok és húskészítmények vizsgálatát
 
 

A VM továbbította Brüsszelnek a módosított jogszabályt, így az államtitkárral történő egyeztetések alkalmával jegyezték meg a partnerek, hogy a rendelettel kapcsolatban merülhetnek fel kifogások.

A módosítás idején a hazai minisztérium elmondta, hogy az EB-vel és Németországgal történő konzultációk fényében kiderült, hogy a német hatóságok kiemelt módon, elfogadható hatékonysággal ellenőrzik a takarmány előállítókat és az állattartó telepeket.

A módosítás arra is kitér, hogy a friss vagy fagyasztott, vágási céllal élő sertés behozatala esetén, a magyar vállalkozó köteles 2 munkanappal az érkezés előtt bejelenteni az illetékes megyei élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságnak. A hatóság a rendelkezésre álló adatok alapján a kockázatosnak minősített szállítmányból dioxinvizsgálat céljából mintát vehet. A vizsgálatokkal kapcsolatos költségeket az érintett vállalkozóknak kell kifizetniük.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu