2019. szeptember 17. kedd Zsófia

Hírek - Agrárpénzek

Egyre kevesebb az akadály a kínai-svájci megafúzió előtt

Kína jóváhagyta a készülő ChemChina–Syngenta egyesülést, majd nem sokkal utána India is áldását adta a „frigyre”, így újabb akadályok hárultak el a kínai-svájci vegyipari megafúzió elől. A Syngenta részvényeseinek négyötöde szintén elfogadta a vételi ajánlatot. Az üzlet – bizonyos feltételekkel – korábban az Európai Unió és az Egyesült Államok illetékes hatóságaitól is engedélyt kapott.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

 

Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Tényleg felpörögnek a támogatási döntések? Merre tart a hazai húsipar? Hogyan lesz nemzetközi szinten versenyképes élelmiszeriparunk? Álom vagy valóság a versenyképes állattenyésztés? Hogyan szabadulhatunk meg az import GMO-s szójától? Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


A kínai és indiai hatóságok mindenféle jogi követelmény, cégleválasztás nélkül engedélyezik a ChemChina–Syngenta fúziót. Emellett a svájci vállalat részvényeseinek 82 százaléka fogadta el a kínai fél 465 dolláros árfolyamon tett ajánlatát május elején, ami jóval több a ChemChina által előzetesen megszabott 67 százalékos alsó küszöbnél. Új igazgatósági tagokat is választanak június 26-án, négy független igazgatót, illetve négy olyan személyt, akiket a kínai óriáscég delegál.

A ChemChina kínai állami vegyipari vállalat 2016 februárjában jelentette be, hogy felvásárolja az elsősorban növényvédő szereket és vetőmagvakat előállító Syngenta vegyipari és biotechnológiai céget. Az üzlet értéke eléri a 43 milliárd dollárt. Az Európai Bizottság azzal a feltétellel bólintott rá korábban a gigaüzletre, hogy a fúzió ne törje le az innovációs és árversenyt. Az összeolvadást az USA és Ausztrália illetékes hatóságai már tavaly jóváhagyták.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu