Előrelépne az agrárhitelezésben a Takarék Csoport

agrarszektor.hu
Új beruházási finanszírozási termékcsomagot alakított ki a Takarék Csoport. 2021-re mintegy öt százalékkal szeretnék növelni piaci részesedésüket a mezőgazdasági finanszírozásban.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Takarék Csoport a 22-23 százalékos piaci részesedését 2021-re 27-28 százalékra növelné a mezőgazdasági finanszírozásban. A csoport felmérése szerint mintegy 300 milliárd forintnyi mezőgazdasági beruházási finanszírozási lehetőség kínálkozik, ezért új termékcsomagot alakítottak ki, amellyel az agrárvállalkozások juthatnak finanszírozási megoldásokhoz.

A saját erőt kiegészítő beruházási hitelt a megpályázott fejlesztésekhez lehet igényelni,

az akár 10 évet is elérő futamidejű hitel visszafizetését pedig csak a beruházás üzembe helyezésétől számított egy éves türelmi idő után kell megkezdeni. Emellett a termékcsomagban forgóeszköz-hitelhez is hozzájuthatnak az igénylők - mondta Hollósi Dávid, a Takarék Agrár Igazgatóság vezetője az Agromashexpo kiállításon.

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AGHA) kezességével a beruházás és a támogatás előfinanszírozására összesen legfeljebb 500 millió forint, garancia esetén 300 millió forint hitelhez lehet jutni, míg a kiegészítő forgóeszköz-hitel összege elérheti a 200 millió forintot.

A mezőgazdaság hitelállománya 2010 óta folyamatosan növekszik, 2017 végén pedig meghaladta a 640 milliárd forintot

- mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára. Az összes hitel több mint felét egyéni gazdálkodók vették fel, a bedőlt hitelek aránya pedig mindössze 2 százalék alatti. Míg 2011-ben 101 milliárd forint hitelre adott biztosítékot az AGHA, addig 2017-ben ez már 237 milliárdnyira nőtt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?