2021. január 25. hétfő Pál

Hírek - Agrárpénzek

Fontos partnert szerzett magának a magyar zöldség-gyümölcs ágazat

Új, fontos ágazatot képviselő szakmaközi szervezettel kötött együttműködési megállapodást a Takarékbank az AGROmashEXPO második napján. A Takarékbank és a FruitVeB Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) a szerződés alapján nemcsak információ- és tapasztalatcserével, hanem tanácsadással, szakmai képzésekkel, piaci előrejelzésekkel is segíti a zöldség-gyümölcs ágazat hatékonyságának és versenyképességének javítását. Az ágazatban az átlagosnál alacsonyabb uniós támogatás miatt különösen fontos a banki szerepvállalás.
 
 

A stratégiai megállapodás immár a hatodik a Takarékbank agrárszakmai együttműködései sorában és az egyik legfontosabb, hiszen a növénytermesztők és állattenyésztők mellett egy kulcsfontosságú ágazattal bővül a mezőgazdasági partnerszervezetek köre. A zöldség- gyümölcstermesztés nemcsak magas hozzáadott értékű termékeket állít elő, hanem hozzájárul a teljes hazai lakosság egészségéhez és kiegyensúlyozott táplálkozásához.
Az ágazatban jellemzően alacsonyabbak az uniós támogatások, így jóval nagyobb mértékFontosben van szükségük a banki szerepvállalásra, hangsúlyozta az aláírást követően Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója. Vida József elmondta, az agrárfinanszírozásban egyre nagyobb piaci részesedéssel rendelkező Takarékbanknak fontos, hogy támogatni tudja a magyar zöldség-gyümölcs ágazatot, hiszen hazánk a termesztéshez kiváló adottságokkal rendelkezik. A magyar termék pedig nemcsak ízletesebb az importnál, hanem környezetbarát is, hiszen nem utaztatták több száz, adott esetben ezer kilométereken át, amíg a magyar háziasszony kamrájába került.

Kép forrása: Takarékbank / Németh Szabolcs

A FruitVeB képviseletében Ledó Ferenc elnök elmondta, a szakmaközi szervezet a Takarékbankkal kötött együttműködési megállapodással még több segítséget tud nyújtani tagjainak a további fejlesztések, korszerűsítések finanszírozásához. A klímaváltozás, a munkaerőkérdés és a digitalizáció sok kihívás elé állítja a sokféle növényfajt termelő gazdákat, feldolgozókat a következő években. Egyre nagyobb igény jelentkezik a fogyasztók részéről a kiváló minőségű magyar termékre. Ennek teljesítését pedig csak nagy arányú befektetésekkel lehet megvalósítani.

A FruitVeB és a Takarékbank célul tűzte ki, hogy a finanszírozás segítésén túl költségelemzésekkel, megtérülési és hatékonysági vizsgálatokkal is hozzásegíti a termelőket a döntések meghozatalához, hiszen sok esetben egy-egy korszerűsítés, beruházás megvalósítása 10-20 évre is befolyásolja a jövedelmezőséget. A megállapodást a Takarékbank részéről Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója és Szabó Levente, a Takarékbank üzleti vezérigazgató-helyettese, valamint a FruitVeb részéről Ledó Ferenc elnök írta alá.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu