2022. június 27. hétfő László

Hírek - Agrárpénzek

Fontos tájékoztatás érkezett a fűszerpaprika-termelőknek: nem árt odafigyelni

Megjelent a Magyar Államkincstár 36/2022. (V. 5.) számú Közleménye a fűszerpaprika-termelők részére 2022. évben igénybe vehető csekély összegű támogatásról. A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 37/2014. (IV. 4.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek a fűszerpaprika-termelő a minőségi fűszerpaprika termelése céljából vásárolt fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására.
 
 

A támogatási időszakban (2021. október 20-a és 2022. április 30-a között) vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasznált fémzárolt vetőmag nettó árának 75%-a, de kilogrammonként legfeljebb 100 000 forint. A támogatás összege a kérelmező és a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás(ok) részére rendelkezésre álló szabad csekély összegű támogatási keret figyelembevételével kerül meghatározásra. A támogatás iránti kérelem kizárólag az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2022. május 1. 09:00:00 és 2022. augusztus 5. 23:59:59 között nyújtható be - írja a NAK.

Csatolandó dokumentumok

A saját nevére kiállított számlával rendelkező fűszerpaprika-termelőnek:

A termeltető vagy termelői csoport nevére kiállított számlával rendelkező fűszerpaprika-termelőnek:

 • a támogatási időszakban vásárolt fémzárolt vetőmagról a termeltető vagy termelői csoport nevére kiállított számla másolata,
 • a fémzárolt vetőmag címkéjének vagy a minősítését igazoló bizonyítványnak a másolata,
 • a termeltetővel vagy termelői csoporttal kötött szerződés másolata, és
 • a termeltető vagy termelői csoport által a fűszerpaprika-termelő részére átadott fémzárolt vetőmag mennyiségét és nettó árát, valamint a származás megjelölését tartalmazó, a termeltető vagy a termelői csoport által kiállított dokumentum.

A támogatás iránti kérelem módosítására a benyújtását követő naptól számított tíz napon belül, de legkésőbb a benyújtási határidő végéig, 2022. augusztus 5. 23:59:59-ig van lehetőség.

Benyújtási módjai:

 • természetes személy ügyfél esetén, amennyiben rendelkezik ügyfélkapus hozzáféréssel, akkor az ügyfélkapuján keresztül saját nevében;
 • nem természetes személy ügyfél esetén elsődleges képviselője útján;
 • természetes személy / nem természetes személy ügyfél esetén meghatalmazott útján ügyfélkapus beazonosítással történő benyújtás;
 • természetes személy / nem természetes személy ügyfél esetén kamarai meghatalmazott útján ügyfélkapus beazonosítással történő benyújtás.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben