2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Hírek - Agrárpénzek

Gyenge péntek után is csak a szójában van potenciál

Habár pénteken végül az egész hetes növekedési trendet megtörve közel két százalékos esésben zárt a szója árfolyama, középtávon kizárólag ezen termény esetében lát növekedési kilátásokat a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.
 
 

A pénteki kereskedés egymásnak ellentmondó híresztelések kereszttüzében zajlott, mely következtében a szója árfolyama az 1500 dollárcent feletti szinteket is megjárva végül csaknem két százalékos mínuszban, 1461 centen zárt. Az USA termőterületeinek kedvező kilátásait a kínai termést sújtó fagykárokról szóló híresztelések ellenpontozták, ám ennek ellenére is sikerült napközben 1516 centig felhúzni az árakat. Ez azonban nem tartott ki a nap végéig, mindenesetre a pénteki záróárfolyamot is beleértve a hét így is pozitívnak volt mondható. Länger Péter elmondása szerint a jelenlegi adatokból nem érdemes feltétlenül hosszú távú zuhanásra utaló következtetéseket levonni, ugyanis a szója fundamentumai jelenleg továbbra is a kiegyensúlyozott, ha nem is feltétlenül gyors növekedés felé mutatnak, mely az elkövetkezendő 1-2 hónap során jellemzően az 1500 centes szint környékén mozog majd.


Hasonló stabilitást ugyanakkor már nem lehet elmondani a „három nagy” másik két tagjáról. A búza április közepéig folytathatja az esést, a legvalószínűbb, hogy 700 cent körüli szinten stabilizálódik majd.


Az elmúlt héten 690 centes szinten megállapodó árfolyamú kukorica is hasonló helyzetben van, az korábbi napokban tapasztalható stabilitás csalóka. Lényegében mindkét termény esetében középtávon, azaz hozzávetőlegesen április közepéig esni fog az árfolyam egészen addig, amíg a nyári termésről konkrétabb adatok nem állnak majd rendelkezésre, azaz komolyabb változásra ennél előbb nem érdemes számítani. 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu