2022. június 27. hétfő László

Hírek - Agrárpénzek

Hitel a vis maiorra

Agrár Forgóeszköz Vis Maior Hitelprogramot hozott létre a kormány – tudósít az MTI. 6 milliárd forint keretösszeggel támogatja azon gazdákat, az elhárítatlan külső okok miatt, akik kár szenvedett mezőgazdasági tevékenységet folytattak idén, mindezt a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül.
 
 

Éven túli, és éven belüli mezőgazdasági céllal felvett hitel kérelemre is alkalmazható a program, melyben csak olyan mezőgazdasági termelő vállalkozás vehet részt, mely tudja igazolni, külső okok elhárítatlan fennállását, illetve az agrárkár-enyhítő juttatásra jogosult.

Az MFB által euróban meghatározott éven túli lejáratú hitelfelvételekhez, kötvénykibocsátásokhoz kapcsolódóan, a program finanszírozásához 6 milliárd forint erejéig a nemzetgazdasági miniszter az MFB-vel árfolyam-fedezeti megállapodást köt.

A program futamideje - az árfolyam-fedezeti megállapodás szempontjából - 6 év. Az árfolyam-fedezeti megállapodás az e hét keddjén, a Magyar Nemzeti Bank által közölt, hivatalos forint-euró devizaárfolyamon átszámított devizaösszegre vonatkozik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben