2020. október 1. csütörtök Malvin

Hírek - Agrárpénzek

Komoly lejtmenetbe kerülhet a kukorica

A januári magabiztos növekedést követően nem is alakulhatott volna gyászosabban a kukorica árfolyama, az év első hónapjában mért 6 százalékos emelkedés legnagyobb része már a múlté. A Solar Capital árutőzsdei kereskedője azt sem elképzelhetetlen, hogy április közepéig kitart a csökkenő tendencia.
 
 

Egyelőre kivár a piac, így minimális kereskedés mellett 710 dollárcenten stagnál az árfolyam, azonban valószínűtlen, hogy a mai napon ismertetésre kerülő USDA riport megfordítja a héten eddig tapasztalt csökkenő trendet. Az év első felében kifejezetten jónak ígérkező termés, illetve a növekvő készletszintek egyaránt lefelé tolják az árfolyamot, ráadásul a jelenleg tapasztalható olajárak mellett igen kétséges, hogy a bioetanol ipar felől extra igény jelentkezne. Pillanatnyilag nem látni olyan tényezőt, ami hatékonyan ellensúlyozná a kereslet ilyen mértékű csökkenését, így Länger Péter szerint az sem kizárt, hogy a tendencia április közepéig-végéig is kitart.


A szója árfolyamának mozgásán sem változtat vélhetően komolyabb mértékben a következő USDA riport, az elkövetkezendő héten is folytatódhat a határozottan az 1500 dollárcentes szint közelébe tartó emelkedés. Bár ezt a szintet gyakorlatilag minden nap súrolta az árfolyam, a nap végére minden alkalommal visszakorrigált egy 1490 cent körüli értékre, azonban összességében így is sikerül pozitív mérleget zárnia a héten.


A búzaárfolyamra az elmúlt időszak mozgásaihoz hasonlóan továbbra is a lassú lecsorgás jellemző, mely várhatóan a következő héten is folytatódni fog. A kilátások változására egyelőre nem lehet számítani, így valószínűtlen, hogy a következő hetek izgalmait a búza fogja produkálni. 

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu