2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Agrárpénzek

Leépítések várhatók a mezőgazdaságban

A magyarországi munkáltatók 76 százaléka nem tervez létszámbővítést vagy leépítést 2011 első negyedévében. Minden tizedik foglalkoztató újabb dolgozókat venne fel, 9 százalék pedig elbocsátást tervez – idézi a Manpower tegnap bemutatott munkaerő-piaci előrejelzését a Világgazdaság.
 
 

Stabilizálódni látszik a munkaerőpiac, hiszen a munkáltatók több mint háromnegyede nem tervez a létszámmal kapcsolatos változásokat a következő esztendő első hónapjaiban. Ráadásul az első negyedéveknek hagyományosan alacsony a munkaerőigényük, mégis több foglalkoztató tervez felvételt, mint elbocsátást, ami biztató trendet vetít előre – fogalmazott Kiss Judit , a Manpower Magyarország vezetője.

A legnagyobb munkaerőigénye az elkövetkezendő hónapokban a gyártás, termelés szektorának lesz, ezen belül elsősorban az autóipar lassú feléledése jelenti a legjelentősebb változást. A gyáripar fellendülésével szorosan összefügg, hogy a vele kapcsolatba hozható ágazatokban, így például a szállítmányozás, raktározás, valamint a pénzügy, biztosítás, üzleti szolgáltatások területén lehet komolyabb munkaerő-piaci bővüléssel számolni.

A legrosszabb a helyzet a szezonális tényezőknek kitett mezőgazdaságban, erdő- és halgazdálkodásban, valamint a közszférában, itt a megkérdezettek jelentős része elbocsátást tervez.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu