Magyar marhát exportálhatunk Algériába

agrarszektor.hu
Lehetségessé válik a magyar marhahús exportja Algériába, miután Kardeván Endre és Rachid Bougueddour országos algír főállatorvos megállapodtak a hízó- és vágómarhák állategészségügyi bizonyítványának kölcsönös elfogadásáról.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A magyar élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár a közös agrár-külkereskedelem fejlesztése érdekében utazott az észak-afrikai országba, ahol egyezség született, miszerint Magyarország a jövőben gabonát, húsféléket, zöldség-gyümölcsöt, tejport, vetőmagot, mézet, fűszerpaprikát és más magyar élelmiszer-alapanyagot és feldolgozott terméket szállíthat Algériába.

A magyar szakállamtitkárt kedden délután fogadja az algériai mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter is: Rachid Benaissa a 75. jubileumi Országos Mezőgazdasági Kiállításon októberben járt Magyarországon, s mezőgazdasági együttműködési megállapodást írt alá Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel.

A tárca emlékeztet, hogy az októberi szerződés szerint Magyarország nagy genetikai értékű tenyészbikákat és szaporító anyagokat exportálhat Algériába, illetve magyar szakemberek bemutató-oktató bázis kialakításában, valamint közös kutatási programokban vehetnek részt. A dokumentumban rögzítették azt is, hogy az algériai fél igényt tart mintagazdaságok víztakarékos és nem hagyományos öntözési berendezésekkel történő felszerelésére.
Kardeván Endre a Budapesten aláírt megállapodás részleteiről tárgyal az algériai mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterrel - közölte a VM.

(MTI)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03