2020. október 30. péntek Alfonz

Hírek - Agrárpénzek

Magyar marhát exportálhatunk Algériába

Lehetségessé válik a magyar marhahús exportja Algériába, miután Kardeván Endre és Rachid Bougueddour országos algír főállatorvos megállapodtak a hízó- és vágómarhák állategészségügyi bizonyítványának kölcsönös elfogadásáról.
 
 

A magyar élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár a közös agrár-külkereskedelem fejlesztése érdekében utazott az észak-afrikai országba, ahol egyezség született, miszerint Magyarország a jövőben gabonát, húsféléket, zöldség-gyümölcsöt, tejport, vetőmagot, mézet, fűszerpaprikát és más magyar élelmiszer-alapanyagot és feldolgozott terméket szállíthat Algériába.

A magyar szakállamtitkárt kedden délután fogadja az algériai mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter is: Rachid Benaissa a 75. jubileumi Országos Mezőgazdasági Kiállításon októberben járt Magyarországon, s mezőgazdasági együttműködési megállapodást írt alá Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel.

A tárca emlékeztet, hogy az októberi szerződés szerint Magyarország nagy genetikai értékű tenyészbikákat és szaporító anyagokat exportálhat Algériába, illetve magyar szakemberek bemutató-oktató bázis kialakításában, valamint közös kutatási programokban vehetnek részt. A dokumentumban rögzítették azt is, hogy az algériai fél igényt tart mintagazdaságok víztakarékos és nem hagyományos öntözési berendezésekkel történő felszerelésére.
Kardeván Endre a Budapesten aláírt megállapodás részleteiről tárgyal az algériai mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterrel - közölte a VM.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu