2021. szeptember 27. hétfő Adalbert

Hírek - Agrárpénzek

Megjelentek a szőlészeti-borászati támogatások keretösszegei: itt vannak a számok

Megjelentek az Államkincstár közleményei a borászati géptámogatáshoz 2021-re, a szőlőültetvény-szerkezetátalakításhoz 2020-ra jóváhagyott, illetve a borászati melléktermék lepárlási támogatásához a 2020. és a 2021 pénzügyi évre jóváhagyott keretösszegekről.
 
 

Elérhetővé váltak a borászati géptámogatás, a szőlőültetvény-szerkezetátalakítás és a borászati melléktermékek lepárlására igényelhető támogatások 2020-as és 2021-es évre jóváhagyott keretösszegei. A hír a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán jelent meg.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

Borászati géptámogatás

Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez igényelhető támogatásról szóló 53/2020. (X. 27.) AM rendelet alapján megvalósuló intézkedések esetében a miniszter a 2021. pénzügyi évre igényelhető támogatási keretösszeget 7 millió euróban állapította meg. A Kincstár 106/2020. (XI. 13.) számú közleménye ezen a linken érhető el.

Szőlőültetvény-szerkezetátalakítás

A szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához a 2017/2018 -2019/2020 borpiaci években igényelhető támogatásról szóló 1/2018. (II. 1.) FM rendelet alapján végrehajtott intézkedések esetében a miniszter módosította a 2020. pénzügyi évre jóváhagyott támogatási keretösszeget, amelyet 18,25 millió euróban állapított meg. A Kincstár 105/2020. (XI. 13.) számú közleménye ezen az oldalon érhető el. A szőlőültetvény-szerkezetátalakítási pályázattal az Agrárszektor bővebben is foglalkozott.

Borászati melléktermék lepárlása

A szőlőfeldolgozás és a borkészítés során keletkező melléktermék kivonásáról és támogatással történő lepárlásáról szóló 70/2012. (VII. 16.) VM rendelet alapján megjelentek a melléktermék lepárlására fordítható támogatási keretösszegek, amelyeket a miniszter:

 • a 2020. pénzügyi évben: 1,28 millió euróban,
 • a 2021. pénzügyi évben: 1,2 millió euróban állapította meg.

A Kincstár közleményei ezen és ezen a linkeken érhetőek el.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu