2021. szeptember 20. hétfő Friderika

Hírek - Agrárpénzek

Mészáros Lőrinc megveszi Simicska Lajos volt agrárcégeit

Mészáros Lőrinc üzletember magánszemélyként megvásárolja a több jelentős agrárcéget tömörítő sárvári Mezort Zrt.-t. A vállalat korábban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt nagybefektetők érdekeltségébe tartozott. Mészáros Lőrinc tulajdonszerzése a szükséges versenyjogi engedélyek megszerzése után zárulhat le.
 
 

Tulajdonost vált a Mezort Általános Befektetési Zrt., amelyet a mosonmagyaróvári Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. együttműködésével hoztak létre - derült ki a tranzakcióról kiadott közleményből. A cégcsoportot Mészáros Lőrinc magánszemélyként vásárolja meg, de az ügylet lezárásához a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyása is szükség van. 

MTI Fotó: Bugány János

A Mezort sokáig Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozott, de Nyerges Zsolt idén július 25-én a vállalatcsoport egyedüli tulajdonosává vált. Ezt követően azonban a Mezortnál újabb tulajdonosváltás következett be, mivel cégnyilvántartási adatok szerint október 25-től a társaság Vörös József egyszemélyes tulajdonába került, akit Mészáros Lőrinchez közelálló személynek tekintenek.

A Mezort és cégei együttesen éves szinten tízmilliárd forint fölötti árbevételt érnek el. Profiljukba tartozik a szántóföldi növénytermesztés és vetőmagelőállítás, a tejelő és húsmarhatartás, a sertéstenyésztés, illetve az állattartáshoz szükséges takarmánygyártás is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu