Mészáros Lőrinc megveszi Simicska Lajos volt agrárcégeit

agrarszektor.hu
Mészáros Lőrinc üzletember magánszemélyként megvásárolja a több jelentős agrárcéget tömörítő sárvári Mezort Zrt.-t. A vállalat korábban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt nagybefektetők érdekeltségébe tartozott. Mészáros Lőrinc tulajdonszerzése a szükséges versenyjogi engedélyek megszerzése után zárulhat le.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Tulajdonost vált a Mezort Általános Befektetési Zrt., amelyet a mosonmagyaróvári Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. együttműködésével hoztak létre - derült ki a tranzakcióról kiadott közleményből. A cégcsoportot Mészáros Lőrinc magánszemélyként vásárolja meg, de az ügylet lezárásához a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyása is szükség van. 

MTI Fotó: Bugány János

A Mezort sokáig Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozott, de Nyerges Zsolt idén július 25-én a vállalatcsoport egyedüli tulajdonosává vált. Ezt követően azonban a Mezortnál újabb tulajdonosváltás következett be, mivel cégnyilvántartási adatok szerint október 25-től a társaság Vörös József egyszemélyes tulajdonába került, akit Mészáros Lőrinchez közelálló személynek tekintenek.

A Mezort és cégei együttesen éves szinten tízmilliárd forint fölötti árbevételt érnek el. Profiljukba tartozik a szántóföldi növénytermesztés és vetőmagelőállítás, a tejelő és húsmarhatartás, a sertéstenyésztés, illetve az állattartáshoz szükséges takarmánygyártás is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?