Mostantól bármelyik üzleti partnert leellenőrizhetik a magyar gazdák

Mostantól bármelyik üzleti partnert leellenőrizhetik a magyar gazdák

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új, az iparágban egyedülálló szolgáltatást vezetett be tagjai részére, Üzleti Partnerminősítés néven. A szolgáltatás segítségével a gazdálkodók néhány kattintással tájékoztató információkhoz juthatnak leendő üzleti partnerük gazdasági helyzetéről, így időben értesülhetnek az együttműködés esetleges kockázatairól.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A koronavírus rövid időn belül alapjaiban változtatta meg a gazdaság működését a világon mindenhol, így Magyarországon is. A mezőgazdaságban rövid távon nem okozott jelentős károkat, de a mezőgazdaság felvevő piaca (vendéglátás, kereskedelem) sérülékeny, ami veszélyezteti az egész értékláncot, olvasható a NAK oldalán. Az elmúlt időszakban eddig biztosnak hitt gazdasági területek kerültek válságba és ehhez kapcsolódóan jelentősen megnőtt az üzleti partnerek okozta kockázat is. Ez utóbbi kockázat is kivédhető, ha van módunk a szerződések megkötése előtt górcső alá venni jövendőbeli partnerünk vállalkozásának helyzetét.

A jó hír az, hogy az Üzleti Partnerminősítés pont ezt a célt szolgálja. Hosszas kutatómunka és jelentős kiadások helyett a kamarai tagok egy helyen, szinte azonnal különféle cégadatbázisokból, illetve egyéb adatforrásokból származó mikro-, makro- és iparági adatok kiértékelése révén, egyszerűen, vizuális formában (5 kategória szerint minősítve az adott vállalkozást) juthatnak tájékoztatáshoz jelenlegi vagy jövőbeni beszállítójukról, kereskedőjükről vagy más jellegű üzleti partnerükről.

Az Üzleti Partnerminősítés az alábbi oldalon érhető el. Az alkalmazás használata nagyon egyszerű, mindössze annyi a teendő, hogy a legördülő menüből ki kell választani a minősítendő céget és az Elemzés gombra kattintva elindítani a lekérdezést. Az eredmény 5 kategóriában mutatja a vizsgált vállalkozás helyzetét, úgy mint: iparág, érettség, nyereségesség, likviditás és tőkeerősség. Az elemzés megmutatja, hogy a vizsgált vállalkozás adott kategóriában milyen besorolásba esik. A zöld minősítés azt mutatja, hogy a cég helyzete stabil, bíztató, az átlagosnál jobb eséllyel vészelhet át válsághelyzeteket. A sárga minősítés esetén a cég helyzete alapvetően stabil, de egy nagyobb gazdasági megingás veszélyeztetheti, a piros eredménynél a cég pénzügyei és egyéb adatai alapján válságos időben bizonytalanná válhat, ezért érdemes különösen figyelni a szerződés megkötéskor.

Az Agrárkamara minden tagjának azt ajánlja, hogy menjenek biztosra és tudják meg időben az Üzleti Partnerminősítés segítségével, hogy mely partnerekre számíthatnak a jelenlegi válságos időben is. Az új szolgáltatás fejlesztését és üzemeltetését a Péntech Solutions Kft. végzi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?