2022. május 25. szerda Orbán

Hírek - Agrárpénzek

Öthavi mélypontról kezd talpra állni a forint

A hét elején kibontakozott jelentős dollárerősödés csütörtökön megállt, majd megfordult, ami a feltörekvő piaci devizáknak fellélegzést okozott. Ez segített a forintnak is, hogy közel öthavi mélypontjáról kezdjen talpra állni - írja a Portfolio.
 
 


Amióta a hét közepén bejelentették a Trump-adócsomag néhány paraméterét, a dollár újra gyengülni kezdett, mert nagy a kétely a befektetőkben, hogy a Kongresszuson át lehet-e majd vinni az elképzeléseket.

Az euró/dollár mindezek miatt az 1,1720 körüli lokális mélypontról 1,18-ig visszaemelkedett, azaz gyengült a dollár. Közben azonban a piaci árazások továbbra is azt jelzik, hogy a befektetők magabiztosak a decemberi újabb Fed-kamatemelésben a 125-150 bázispontos sávba.

Öthavi mélypontról kezd talpra állni a forint


Az, hogy a dollár kicsit visszagyengült, enyhítette a feltörekvő piaci devizákra nehezedő leértékelődési nyomást, így a forint is kicsit elkezdett visszaerősödni öthavi mélypont közeli szintjéről az euróval szemben. A szerdán és csütörtökön tesztelt 312-ről 311-ig süllyedt az árfolyam.

Öthavi mélypontról kezd talpra állni a forint


A forint erősödése és a dollár gyengülése együtt oda vezetett, hogy 266 közeléből 263,7-ig ereszkedett mostanra a bankközi piacon az árfolyam.

Öthavi mélypontról kezd talpra állni a forint


Címlapkép forrása: Shutterstock

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben