2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Hírek - Agrárpénzek

Pénteken áttörheti az ellenállást a szója

Egyetlenként tartja magát a szója árfolyama, miközben a kukorica és a búza jövője nem sok jót ígér középtávon. Érezhetően a pénteki WASDE jelentésre vár a piac, komolyabb elmozdulásokra legfeljebb csak azután lehet számítani, tudtuk meg a Solar Capital árutőzsdei kereskedőjétől.
 
 

Habár továbbra is érezhető bizonytalanság uralja a szója piacát, rendületlenül próbálkozik az 1500 centes szint áttörésével az árfolyam, egyelőre sikertelenül. A szükséges lökést a pénteken közlésre kerülő WASDE jelentés hozhat, melyből kiderül, mennyire vehetők komolyan a dél-amerikai termőterületeken tapasztalt fagykárokról szóló híresztelések, addig azonban kétséges, sikerül-e az áttörés.A búza és a kukorica árfolyamai gyakorlatilag egy szintre kerültek, a 700 centes árszínvonal azonban egyikük esetében sem lesz tartható. A kettejük közti árrés jelenleg ha minimálisan is, de a kukorica javára billen, melynek magyarázata jobb hasznosíthatósága a bioetanol-ipar révén, ez még a jelenlegi alacsonyabb olajár mellett is helyzeti előnyhöz, középtávon pedig egy 675 centes szint körüli oldalazáshoz segítheti.


Nem így a búza, melynek árfolyamát jóval lejjebb várják a jelenlegi szintnél, mozgása és középtávú kilátásai egyértelműen lefelé mutatnak, a következmény pedig egy 650, de akár 625 centes szint elérése is lehet, mielőtt ismét feljebb indulna.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu