Pénz áll a házhoz: milliárdos támogatást kaphatnak a magyar őstermelők

Pénz áll a házhoz: milliárdos támogatást kaphatnak a magyar őstermelők

agrarszektor.hu
A Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági termelők termelési és értékesítési lehetőségeinek fejlesztését segítő pályázati csomagja a kisüzemeket és a termelői piacokat célozza. Nagy István kijelentette, hogy a termelők érdeklődése és fejlesztési kedve töretlen, és továbbra is a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére irányuló pályázati felhívás az egyik legsikeresebb a Vidékfejlesztési program felhívásai közül. A tárcavezető hozzátette, hogy a tavaly októberben megnyílt pályázati lehetőség az adottságaik és ambícióik alapján fejlődőképes kis méretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és gazdasági több lábon állását segíti.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Eddig már 2275 őstermelőnek folyósították a támogatás első részletét, ami több mint 4 millió forint nyertes pályázónként - hangsúlyozta Nagy István. Ez azt jelenti, hogy e kiírás keretében összességében már mintegy 9 milliárd forint segíti a legkisebb termelőként működő gazdálkodókat. Ezt az összeget a pályázók üzemméretük növelése érdekében egyebek között a gazdálkodáshoz szükséges eszközök és gépek beszerzésére, ültetvénytelepítésre vagy akár állatvásárlásra is elkölthetik - írja a Világgazdaság.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az agrárminiszter kitért arra is, hogy a felhívás keretében 15 ezer eurónak megfelelő forintösszegű, öt évre szóló, egyösszegű átalány jellegű támogatásra nyújthatnak be kérelmet az olyan meghatározott üzemméretű őstermelők, mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók és szociális szövetkezetek, akiknek, amelyeknek életvitelszerű tartózkodási helye, székhelye már a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban is valamely vidéki térségben volt.

Nagy segítség a termelőknek

Sokat számít a termelőknek az, hogy a pályázati pénz elnyeréséhez nincs szükség önerőre. 

A Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági termelők termelési és értékesítési lehetőségeinek fejlesztését segítő pályázati csomagjának részét képező kisüzemi pályázati kiírás mellett folyamatosan zajlik a helyi termékértékesítést szolgáló piacok fejlesztésére kiírt pályázati felhívásra beérkezett kérelmek értékelése is  

- mondta a miniszter. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Az ugyancsak 2020-ban megnyílt felhívás keretében eddig 94 termelői piac megújítására, fejlesztésére, építésére ítélt meg az Agrárminisztérium több mint 7 milliárd forint támogatást. Nagy István felhívta a figyelmet arra, hogy mind a kisüzemi, mind a termelői piacok megújítását célzó pályázati felhívásokra továbbra is beadhatók támogatási kérelmek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?