Sokat bukhatnak azok az őstermelők, akik ezt nem intézik el időben

Sokat bukhatnak azok az őstermelők, akik ezt nem intézik el időben

agrarszektor.hu
A pályázatok közelgő beadási határidejére való tekintettel felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások igénybevételéhez szükséges az őstermelői jogviszonyuk igazolása. Az e célra szolgáló hatósági bizonyítvány a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (Nébih) igényelhető. A termelők a kitöltött kérelmet postai úton vagy személyesen nyújthatják be a hivatalhoz, utóbbi esetben akár az ügyfélfogadási időn kívül is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési pályázatok beadásakor - mint például a "Mezőgazdasági kisüzemek támogatása", "Állattartó telepek fejlesztésének támogatása", "Kertészeti üzemek korszerűsítése", "A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése" - a pályázóknak igazolniuk kell az őstermelői jogviszonyukat - írja a Nébih. A termelők az érvényes őstermelői igazolványról szóló hatósági bizonyítványt a Nébihnél kérelmezhetik. Az igénybejelentő nyomtatvány az alábbi linken érhető el: 

https://portal.nebih.gov.hu/ugyintezes/egyeb/nyomtatvanyok

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

A kitöltött kérelem postai úton vagy személyesen juttatandó el a hivatal részére. Érdemes ügyelni rá, hogy a kézbesítési cím a kézbesítés módjától függően eltérő!

- Postacím: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság (1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.) 

- Személyes kézbesítés a hivatal nyitvatartási idejében, akár a hivatalos ügyfélfogadási időn kívül is: Nébih MGEI (1143 Budapest, Tábornok u. 2. B. épület I. emelet) 

A hatósági bizonyítvány az illetéktörvény előírásai alapján illetékköteles eljárás keretében adható ki, amelynek mértéke eljárásonként 3000 forint. Az illeték a kérelemre ragasztott illetékbélyeggel róható le. 

Amennyiben az ügy sürgős, a mihamarabbi ügyintézés érdekében a kitöltött, illetékbélyeggel ellátott nyomtatvány szkennelt változatát postára adás előtt elektronikusan az mgei@nebih.gov.hu címre kell elküldeni. Az elektronikus levélben fel kell tüntetni az ügy sürgősségét, valamint megadni azt az e-mail címet, amelyre az igazolás szkennelt (nem eredeti) változatát megküldheti a hivatal. Az eredeti hatósági bizonyítvány postai úton kerül majd kézbesítésre. Az ügymenet gyorsítása érdekében a kérelemben feltétlenül fel kell tüntetni, mely évek vonatkozásában kérik az igazolás kiállítását!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?