2021. május 17. hétfő Paszkál

Hírek - Agrárpénzek

Száz milliós haszonállat-embriológiai laboratóriumot adtak át Pest megyében

Az állattenyésztésben a géntartalékok képzése nemzetstratégiai, illetve nemzetbiztonsági érdek, csakúgy, mint a biztonságos élelmiszerek előállítása - mondta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója szerdán, a herceghalmi haszonállat-embriológiai laboratórium és kísérleti takarmánykeverő üzem átadásán.
 
 

Gyuricza Csaba elmondta, hogy a több mint 100 millió forintos beruházás főként a gyakorlati kutatásokat segíti, az embriológiai labor egyik célja, hogy hátteret biztosítson a géntartalékok képzéséhez. Megjegyezte, a koronavírus-járvány is azt mutatta meg, hogy a géntartalékok mennyire fontosak egy ország kiszolgáltatottságának csökkentéséhez. Az üzem átadása így nem csak az ágazatnak, de az egész országnak fontos - fűzte hozzá a NAIK főigazgatója. A NAIK vezetője beszélt arról is, hogy a mostani üzem átadása a legkorszerűbb technológiákhoz történő alkalmazkodást, illetve a precíziós gazdálkodás működtetését segíti elő. 

Megjegyezte azt is, jelentős változás fog bekövetkezni a magyar agrár-felsőoktatásban, amely végre összhangba hozza az agrárkutatást az oktatással. Emellett megszünteti azt a szétaprózottságot, amely már évtizedek óta jellemzi a rendszert. 

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Clemens Bilan

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu