2022. január 24. hétfő Timót

Hírek - Agrárpénzek

Új élelmiszeripari-borászati pályázat készül - szombatig véleményezhető

Az első benyújtási határidő: 2019. december 4. lesz, a keretösszeg mindössze 1,5 milliárd forint. A pályázat azokat favorizálja, akik már benne vannak egy rövid ellátási láncban és további energetikai beruházásokra készülnek.
 
 

A pályázat a Rövid Ellátási Lánchoz (REL) kapcsolódó beruházásokat támogatja az élelmiszeripar és a borászat területén, és az első értékelési határnap december 4. lesz. Kifejezetten a REL együttműködési csoport tagjai számára kínál olyan fejlesztési lehetőséget, ami hozzásegítik őket tevékenységük gazdaságos folytatásához. Indoka az, hogy a termelést célszerű feldolgozással továbbfejleszteni a minél nagyobb jövedelmezőség érdekében. További cél a saját, illetve az alkalmazotti foglalkoztatás fenntartása, az ágazati szereplők versenyképességének javítása, valamint a környezeti szempontok figyelembevételével történő fejlesztések megvalósítása.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,5 milliárd Ft. Támogatható tevékenységek mindkét célterületen (élelmiszreipar és borászat): a termeléshez kapcsolódó új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása; és/vagy a célterülethez tartozó tevékenységet szolgáló épületek, építmények kivitelezése. Az értékelési szempontok között nagyon hangsúlyos az enegriahatékonyság javítása.


Mezőgazdasági  alapanyagtermelő abban az esetben jogosult támogatásra, ha tagja olyan REL csoportnak, amelyik már nyert a VP3-16.4.1-17 kódszámú Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért című pályázaton, és az általa tervezett beruházás kapcsolódik, illetve összhangban van a REL csoport által benyújtott projekttervvel.

A projekt megvalósítását a benyújtást követő napon saját felelősségére meg lehet kezeni, a megvalósításra 24 hónap áll rendelkezésre. A tervezet itt olvasható el.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!