2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Hírek - Agrárpénzek

Van olyan, hogy biztonságos befektetés?

Farkas Róbert, a Takarékbank igazgatója egy sokakat foglalkoztató kérdésre próbált meg választ adni a Portfolio és az agrárszektor.hu kecskeméti konferenciáján tartott előadásában: létezik-e egyáltalán biztonságos befektetés?
 
 

Már a konkrét befektetési eszköz megválasztása előtt számos kérdés felmerül, a döntéseink pedig nagyban befolyásolják azt, hogy mennyire biztonságos a befektetésünk. Nem mindegy, hogy bankszámlát vagy értékpapírszámlát választunk, már csak azért sem, mert eltérő összegig biztosítja őket az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA).

Szintén érdemes meggondolni, hogy magyar vagy külföldi szolgáltatók választunk. Az elmúlt időszak brókerbotrányai kapcsán láthattuk, hogy magyar szolgáltatók csődje esetén is jelentős huzavonával kaphatják csak vissza pénzüket a betétesek, Farkas Róbert szerint külföldi szolgáltatók esetében mindez még nehezebb lehet, ráadásul esetükben magasabb díjakra is számíthatunk. A szakértő harmadik szempontként megemlítette, hogy érdemes az offline mellett online számlahozzáférést is kérni, ha pedig lehetőségünk van rá, nyugodtan használjuk ki az okostelefonos alkalmazásokat.

A Takarékbank meglátása szerint jelenleg a legjobb és legkonzervatívabb befektetési eszköznek a lakossági jegyzés útján értékesített állampapírok számítanak, aki pedig ennél nagyobb kockázatot is hajlandó vállalni, annak a befektetési jegyeket ajánlják. 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu