2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Agrárpénzek

Van olyan, hogy biztonságos befektetés?

Farkas Róbert, a Takarékbank igazgatója egy sokakat foglalkoztató kérdésre próbált meg választ adni a Portfolio és az agrárszektor.hu kecskeméti konferenciáján tartott előadásában: létezik-e egyáltalán biztonságos befektetés?
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Már a konkrét befektetési eszköz megválasztása előtt számos kérdés felmerül, a döntéseink pedig nagyban befolyásolják azt, hogy mennyire biztonságos a befektetésünk. Nem mindegy, hogy bankszámlát vagy értékpapírszámlát választunk, már csak azért sem, mert eltérő összegig biztosítja őket az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA).

Szintén érdemes meggondolni, hogy magyar vagy külföldi szolgáltatók választunk. Az elmúlt időszak brókerbotrányai kapcsán láthattuk, hogy magyar szolgáltatók csődje esetén is jelentős huzavonával kaphatják csak vissza pénzüket a betétesek, Farkas Róbert szerint külföldi szolgáltatók esetében mindez még nehezebb lehet, ráadásul esetükben magasabb díjakra is számíthatunk. A szakértő harmadik szempontként megemlítette, hogy érdemes az offline mellett online számlahozzáférést is kérni, ha pedig lehetőségünk van rá, nyugodtan használjuk ki az okostelefonos alkalmazásokat.

A Takarékbank meglátása szerint jelenleg a legjobb és legkonzervatívabb befektetési eszköznek a lakossági jegyzés útján értékesített állampapírok számítanak, aki pedig ennél nagyobb kockázatot is hajlandó vállalni, annak a befektetési jegyeket ajánlják. 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu