2022. június 27. hétfő László

Hírek - Agrárpénzek

Vigyázat, elszabadulhat a forint!

Felülteljesítő volt az elmúlt napokban a forint, és az igazi lendület még csak most jöhet. A nemzetközi piacok ugyanis kedvező hangulatra váltottak - írja a Portfolio.
 
 

 


A 305-ös szint alá süllyedt péntek délutánra a forint euróval szembeni árfolyama és itt kezdi a hetet is a kurzus, így viszonylag csendes kereskedés zajlik a forint piacán.

Azt mondhatjuk az elmúlt napok forintmozgása alapján, hogy a hazai fizetőeszköz nagyon stabilan vészelte át az észak-koreai konfliktus által kiváltott viharos napokat.

A forint ereje még látványosabb, ha a legnagyobb vetélytársával, a lengyel zlotyval vetjük össze. A lengyel fizetőeszköz fokozatosan veszített értékéből az elmúlt hetekben, ezzel szemben a forint viszonylag stabil volt, így a PLN/HUF kurzusa a 71-es szint alá került. A forint közel van idei csúcsához a zloty ellenében.

Vigyázat, elszabadulhat a forint!

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a nemzetközi piacokon jól indul a hét, ez pedig további támaszt adhat a hazai fizetőeszköznek. Nem kizárt, hogy a forint euróval szembeni kurzusa megint megcélozza a 303-as szintet a héten. Ebben az USA és Észak-Korea közötti konfliktussal kapcsolatos fejlemények akadályozhatják csak meg. 

Vigyázat, elszabadulhat a forint!

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben