Vigyázat, elszabadulhat a forint!

agrarszektor.hu
Felülteljesítő volt az elmúlt napokban a forint, és az igazi lendület még csak most jöhet. A nemzetközi piacok ugyanis kedvező hangulatra váltottak - írja a Portfolio.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

 


A 305-ös szint alá süllyedt péntek délutánra a forint euróval szembeni árfolyama és itt kezdi a hetet is a kurzus, így viszonylag csendes kereskedés zajlik a forint piacán.

Azt mondhatjuk az elmúlt napok forintmozgása alapján, hogy a hazai fizetőeszköz nagyon stabilan vészelte át az észak-koreai konfliktus által kiváltott viharos napokat.

A forint ereje még látványosabb, ha a legnagyobb vetélytársával, a lengyel zlotyval vetjük össze. A lengyel fizetőeszköz fokozatosan veszített értékéből az elmúlt hetekben, ezzel szemben a forint viszonylag stabil volt, így a PLN/HUF kurzusa a 71-es szint alá került. A forint közel van idei csúcsához a zloty ellenében.

Vigyázat, elszabadulhat a forint!

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a nemzetközi piacokon jól indul a hét, ez pedig további támaszt adhat a hazai fizetőeszköznek. Nem kizárt, hogy a forint euróval szembeni kurzusa megint megcélozza a 303-as szintet a héten. Ebben az USA és Észak-Korea közötti konfliktussal kapcsolatos fejlemények akadályozhatják csak meg. 

Vigyázat, elszabadulhat a forint!

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?