2021. május 12. szerda Pongrác

Hírek - Agrárpénzek

Visszakapaszkodott a forint a tegnapi mélypont után

A forint 310-es szinten kezdi a napot az euróval szemben azután, hogy tegnap visszafordult idei mélypontjáról, amely 311 felett alakult ki. A mai napon igazán komoly piacmozgató események nem várhatóak, de képet kaphatunk a magyar feldolgozóipar helyzetéről.
 
 


Nem tud érdemben elszakadni a 310-es szinttől az euró/forint, az árfolyam napok óta e kurzus körül ingadozik, kisebb hullámzások mellett. Szerdán megérintette idei mélypontját a 311-es kurzus felett, de hamar visszakapaszkodott a hazai deviza.

A 310-es árfolyamot szereti a forint


A Federal Reserve szerda esti kamatdöntése sem mozgatta meg igazán az árfolyamokat, hiszen a jegybank nem változtatott a kamaton, összhangban a várakozásokkal. Ez volt Janet Yellen elnök utolsó kamatdöntése, amelynek legfontosabb fejleménye, hogy a Fed szerint gyorsul az infláció. Ez megerősíti, hogy folytatódhat a kamatemelési ciklus az idei évben.

A 310-es árfolyamot szereti a forint


Az euró/dollár árfolyam 1,24 körül mozog, ma reggelre pedig minimálisan került lejjebb a jegyzés a tegnap esti árfolyamnál. Miután az euró sem mozdult érdemben a dollárral szemben, így a dollár/forint árfolyam 250-es szint környékén mozog.

A 310-es árfolyamot szereti a forint

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu