Jöhetnek az új pályázatok! - Brüsszel rábólintott a magyar programra

MTI
Hivatalosan is elfogadta a magyar vidékfejlesztési programot az Európai Bizottság. A 2014-2020 közötti hétéves időszakban így mintegy 1260 milliárd forint áll az ország rendelkezésére.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Európai Bizottság hétfőn hivatalosan is jóváhagyta a 2014-2020 közötti magyarországi vidékfejlesztési programot (VP) - közölte a szervezet magyarországi képviselete. Így összesen 4,2 milliárd euró, vagyis mintegy 1260 milliárd forint összegű közpénz áll az ország rendelkezésére a hétéves támogatási ciklusban. Ebből 3,4 milliárd euró (mintegy 1020 milliárd forint) az unió költségvetéséből származik, 740 millió euró (mintegy 222 milliárd forintot) pedig a nemzeti társfinanszírozásból.

Kelet-Magyarországi Agrárfórum 2015
A Portfolio és az agrárszektor.hu augusztus 14-én, Hajdúböszörményben rendezi meg a "Kelet-Magyarországi Agrárfórum 2015" nevű agrárszakmai rendezvényét, amelynek egyik kiemelt témája a frissen elfogadott Vidékfejlesztési Program lesz. A témáról Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár tart előadást, majd egy kerekasztal-beszélgetés keretében szakértők, gazdálkodók, termelők vitatják meg az új programban rejlő lehetőségeket és kihívásokat. Már csak pár nap! Jelentkezzen most a Portfolio Kelet-Magyarországi Agrárfórumra!

A magyar VP céljai között szerepel az ökoszisztémák helyreállítása, megóvása és fejlesztése, a társadalmi befogadás előmozdítása, a szegénység csökkentése és a gazdasági fejlődés támogatása a vidéki területeken. Emellett a program célul tűzte ki az élelmiszerláncok szervezését és a kockázatkezelés elősegítését a mezőgazdasági ágazatban.

A programmal mintegy 538 000 hektárnyi mezőgazdasági földterület és nagyjából 132 ezer hektárnyi erdő kerülne az úgynevezett gazdálkodási szerződés hatálya alá. A VP ugyanis így segítené a biodiverzitást, illetve a hatékony víz- és talajgazdálkodást.

A mezőgazdaság és az élelmiszer-feldolgozóipar ágazatában 2600 beruházási projekttel növelnék az energiahatékonyságot, emellett további 5500 feldolgozási tevékenységhez köthető beruházási projekt és 4800, a mezőgazdasági termelők versenyképességét elősegítő terv kap támogatást. Ráadásul a fiatal gazdák és a rövid ellátási láncok támogatása miatt 3000 fiatal mezőgazdasági termelőt és 3900 mezőgazdasági üzemet is segítenének.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?