Új szint a teljesítményben!

Új szint a teljesítményben! (x)

PR
A 2023-as év a napraforgó-termelők számára kivételes eredményeket hozott, különösen azoknak, akik az RGT Charllotte CL, RGT Vallencia CLP és RGT Guillermo CLP hibrideket választották. Ezek a hibridek nem csupán kiváló teljesítményükkel tűnnek ki, hanem ellenálló képességük és magas olajtartalmuk révén is magas színvonalat képviselnek a hazai napraforgó-kínálatban.

RGT Charllotte CL: kiemelkedő betegség-ellenállóság és terméshozam

Az RGT Charllotte CL hibrid egyedülálló kombinációja a GeneCare innovációval nemesített betegség-ellenállóságnak és a kiváló terméshozamnak. Az elmúlt év tapasztalatai azt mutatják, hogy ez a hibrid nem csak számottevően ellenáll a kórokozóknak, de rendkívül magas termés­átlaggal is bír. Az olajtartalma további előny, hiszen magas olajtartalom esetén a termelők kedvező bonifikációra számíthatnak. Az RGT Charllotte CL a kísérletek során is bizonyította értékét, többek között az IKR Agrár Kft. 2021-es országos kísérletében (1. ábra).

1. ábra: IKR Agrár Kft. országos fajtakísérleti eredményei, 2021
1. ábra: IKR Agrár Kft. országos fajtakísérleti eredményei, 2021

RGT Vallencia CLP: Clearfield Plus technológia új szintje

Az RGT Vallencia CLP hibrid a Clearfield Plus technológia egy újabb linolsavas fejlesztése, mely kiválóan alkalmazkodik mind extenzív, mind intenzív technológiai környezetekhez. Magas terméshozamai és kiemelkedő GeneCare peronoszpórával szembeni ellenálló képessége a Clearfield Plus technológia adta lehetőségekkel együttesen teszik kiemelkedővé ezt a hibridet. A tavalyi évben is bizonyította értékét, versenyképes terméshozamával és betegség-ellenállóságával. 2023-ban üzemi eredményei a legjobb napraforgó-területeken 3,8–4,4 t/ha között alakultak.

RGT Guillermo CLP: teljesítmény és rugalmasság

Az RGT Guillermo CLP hibrid egy olyan magasolajsavas napraforgó, amely a teljesítmény és a rugalmasság tökéletes egyensúlyát hozza a mezőkre. Több év átlagában magas termőképességgel és kiváló olajtartalmával hívta fel a figyelmet magára. Az IKR Agrár Kft. országos fajtakísérleteiben elért kimagasló eredményei mind csapadékos, mind aszályos időjárási körülmények között azt mutatják, hogy az RGT Guillermo CLP egy olyan hibrid, amely minden körülmények között megállja a helyét. 2022-ben a hibrid a 37 hibrides országos fajtakísérletben az első helyen végzett 3,93 t/ha-os átlaggal és 48,4%-os olajtartalommal (2. ábra).

2. ábra: IKR Agrár Kft. országos fajtakísérleti erdményei, 2022, aszályos évjárat
2. ábra: IKR Agrár Kft. országos fajtakísérleti erdményei, 2022, aszályos évjárat

2023-ban ismét dobogóra került 3,65 t/ha-os terméseredménnyel és a 40 hibridből álló fajtasor legmagasabb, 48,4%-os olajtartalmával (3. ábra). Az RGT Guillermo stabilitását jelzi, hogy száraz évjáratban is kiemelkedő eredményt ért el.

3. ábra: IKR Agrár Kft. országos fajtakísérleti erdményei, 2023, csapadékos évjárat
3. ábra: IKR Agrár Kft. országos fajtakísérleti erdményei, 2023, csapadékos évjárat

 A RGT Charllotte CL, RGT Vallencia CLP és RGT Guillermo CLP hibridek az idei évben is kiemelkedő teljesítményükkel és innovatív tulajdonságaikkal a napraforgó-termelés élvonalába emelkedtek. Ezek a hibridek nem csupán a termelőknek, hanem az ipari feldolgozóknak is új lehetőségeket kínálnak. A 2023-as év új mérföldkő volt a RGT napraforgóhibridek világában, és a gazdálkodók számára egyaránt ígéretes perspektívát jelent.

ragt-vetomag.hu
Facebook

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?