Új imázsfilm készült a magyar borról: a nemzetközi piacoknak szól az üzenete

Új imázsfilm készült a magyar borról: a nemzetközi piacoknak szól az üzenete

agrarszektor.hu
A Magyar Bormarketing Ügynökség bemutatta legújabb imázsfilmjét, melynek célja, hogy újraértelmezze Magyarország és a magyar borok helyét a nemzetközi piacokon.

A film vizuálisan és érzelmileg is új nyelvet keres, hogy a magyar borokat közelebb hozza a világ közönségéhez. A koncepció kialakítása során több neves Master of Wine tanácsai, valamint nemzetközi kampánytapasztalatok és piackutatási eredmények is beépítésre kerültek. A filmben kiemelt szerepet kapnak a vulkanikus borok, az olaszrizling, a bikavér, a tokaji aszú és a szamorodni - ezek a típusok bizonyítottan a legnagyobb figyelmet keltik a nemzetközi piacokon.

A film különlegessége, hogy nemcsak promóciós céllal készült, hanem tanító funkciója is van. Segít a külföldi nézőknek a magyar bornevek - mint például furmint vagy szamorodni - helyes kiejtésében, miközben bemutatja azok kulturális és történelmi jelentőségét.

Fontos volt számunkra, hogy olyan üzenetet fogalmazzunk meg, amely egyszerre könnyen érthető és mégis hiteles. Tisztában vagyunk vele, hogy Magyarország borkínálata jóval gazdagabb, de világos, nemzetközileg érthető üzenethez fókuszálni kellett. A cél nem az volt, hogy mindent megmutassunk, hanem hogy kíváncsiságot keltsünk - és ez a jó bormarketing első lépése

- emelte ki Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos.

A film kiemelt hangsúlyt fektet a borturizmusra, ráirányítva a figyelmet arra, hogy bár Budapest továbbra is Magyarország szíve, érdemes messzebbre is utazni. Hazánk 22 borvidéke nemcsak kivételes borokat kínál, de autentikus élményeket, lenyűgöző tájakat és gasztronómiai sokszínűséget is.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?