Már csak pár nap és pezsgőt bonthatunk
Csaknem negyven borászat várja a közönséget a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon.
Csaknem negyven borászat várja a közönséget a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon.
Nyolcvan helyszínen hatvankét borászat mutatkozik be az Avasi Borangoláson, ahol világsztárok borai is bemutatkoznak.
Kiváló minőséget, egyedi ízeket tud felmutatni a szomszédok termelése, de a fő bevételt a hozzá kapcsolódó szolgáltatások jelentik.
Az SZTE tudósai megalapítják Magyarország első Geo Terroir Kutatócsoportját, ami óriási lökést adhat a hazai agráriumnak, élelmiszeriparnak és a turizmusnak.
Egy friss kutatás arra a megállapításra jutott, hogy az olaszrizling lett a legnépszerűbb balatoni bor.
Csaknem másfél milliárd forintból épült turisztikai és kulturális látogatóközpont Mádon.
A marketing eszközök kibővítésére biztatta a magyar borászokat a korábbi köztársasági elnök.
Egyszeri, vissza nem térítendő, átmeneti támogatást igényelhetnek a bortermelők.
Jelentős többletforrások kerültek átcsoportosításra az ágazat javára.
Kétnapos borversenyt és borünnepet tartottak a MATE Budai Campusán.
Idén is megrendezik a BorÉRT borturisztikai rendezvényt Budapesten.
A pandémia egyben új lehetőségeket is nyitott.
Jelentős az érdeklődés a belföldi borászati rendezvények iránt.
Elindult a magyar bor hivatalos közösségi média oldala.
Nagyobb hangsúlyt kap és erősödik a bormarketing-tevékenység.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.