Pápai Hús: mit kezdjenek a gazdák 5 százalékkal?

agrarszektor.hu
Ötszázalékos tartozáskiegyenlítés kevés a sertéstartóknak, de közbeléphet a VM.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nem fogadták el a Pápai Hús 1913. Kft. hitelezői az első csődegyezségi tárgyaláson azt a tulajdonosi ajánlatot, hogy első lépésként tartozásaik 5 százalékát kapják meg. A hitelezők úgy döntöttek, hogy a tulajdonos dolgozzon ki új ajánlatot.

A cég fizetési moratóriuma november 10-én jár le, az újabb egyeztetést október 15-ig tartják meg - mondta Uzsoky András, a csődeljárás alatt álló Pápai Hús 1913. Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek a tárgyalás után.

Tájékoztatása szerint a tárgyaláson eleinte feszült volt a hangulat, de ezt oldotta az, hogy felolvasták a Vidékfejlesztési Minisztérium ma kiadott közleményét, amelyben azt ígérik, hogy a Pápai Hús élőállat beszállítóit támogatni fogják.

Az eredeti ajánlat az volt, hogy a tartozás öt százalékát rögtön kifizetik a hitelezőknek, majd további negyven százalékot bizonyos ingatlanok eladása után - tájékozatott Uzsoky András. A jelzáloggal terhelt vagyonelemekről azonban a bank még nem döntött, ezért a pénteki egyeztetésen a negyven százalékos ajánlatot vissza kellett vonnia a cégnek.

A hitelezők viszont nem érték be az öt százalékkal, ezért a következő tárgyalásra új ajánlatot kell kidolgozni. Uzsoky András megjegyezte: a megoldás érdekében személyes segítségét is felajánlotta a hitelezőknek a vitás kérdésekben.

Csepregi Kálmán, a 15 családi vállalkozást képviselő Mezőföld 15 termelői csoport vezetője a tárgyalás után azt mondta: "nagyon dühösek és csalódottak vagyunk, mivel korábban nem ezt ígérték nekünk." Felidézte: a húsgyár előtt hétfőn tartott demonstrációjukon is kinyilvánították, hogy a Pápai Hús által ki nem fizetett, teljes összegre szükségük van, hiszen családok sorsáról, megélhetéséről van szó. Ehhez képest az öt százalék, vagy az öt plusz negyven százalék is elfogadhatatlan - vélte a beszállító.

A további lépésekkel várnak szeptember 17-ig, ugyanis erre a napra hívta őket tárgyalásra Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A hétfői demonstráción résztvevő hitelezők kilátásba helyezték, hogy ha nem érik el céljaikat, traktoros demonstrációt tartanak a fővárosban, s ha kell, Brüsszelhez fordulnak segítségért.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?