2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Az oroszok miatt a magyar sertés ára is zuhan

agrarszektor.hu
Az orosz importstop miatt uniós átlagban 12 százalékkal csökkentek az árak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kedvezőtlen piaci környezet nehezíti a sertéstartók helyzetét, az orosz importstop miatt eddig több mint 7 százalékkal olcsóbb a hízó a magyar vágóhidakon, míg uniós átlagban 12 százalékkal csökkent a sertés ára - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

A lap írása szerint az árcsökkenés azzal függ össze, hogy Oroszország az év elején importstopot vezetett be az Európai Unióval - így Magyarországgal - szemben, mert Ukrajna után a litvánoknál és a lengyeleknél is felütötte a fejét a sertéspestis.

Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a lapnak elmondta, hogy a magyar sertés külkereskedelmi forgalmának 10-15 százalékát érinthetik az orosz lépések.

A terméktanács elnöke arról tájékoztatta a lapot, hogy az év elején az állattartók a hízó kilóját 450 forintért is értékesíteni tudták, a napokban viszont már előfordult 350 forint körüli kereskedői ajánlat is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31