Az oroszok miatt a magyar sertés ára is zuhan

agrarszektor.hu
Az orosz importstop miatt uniós átlagban 12 százalékkal csökkentek az árak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kedvezőtlen piaci környezet nehezíti a sertéstartók helyzetét, az orosz importstop miatt eddig több mint 7 százalékkal olcsóbb a hízó a magyar vágóhidakon, míg uniós átlagban 12 százalékkal csökkent a sertés ára - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

A lap írása szerint az árcsökkenés azzal függ össze, hogy Oroszország az év elején importstopot vezetett be az Európai Unióval - így Magyarországgal - szemben, mert Ukrajna után a litvánoknál és a lengyeleknél is felütötte a fejét a sertéspestis.

Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a lapnak elmondta, hogy a magyar sertés külkereskedelmi forgalmának 10-15 százalékát érinthetik az orosz lépések.

A terméktanács elnöke arról tájékoztatta a lapot, hogy az év elején az állattartók a hízó kilóját 450 forintért is értékesíteni tudták, a napokban viszont már előfordult 350 forint körüli kereskedői ajánlat is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?