Ponty és süllő kapott új minőségi védjegyet

agrarszektor.hu
A Magyar Halászati Operatív Program (MAHOP) mintegy 15 milliárd forintot kitevő forrásából 2,6 milliárd fordítható a halfeldolgozás feltételeinek javítására. A földművelésügyi miniszter új tanúsító halvédjegyet adott át.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A MAHOP 2,6 milliárdos támogatásával a halfeldolgozás fejlesztését és korszerűsítését, illetve új feldolgozóüzemek létesítését kívánják ösztönözni - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a "Minőségi magyar hal" tanúsító védjegy átadásakor. A tárcavezető szerint a védjegy a minőségi haltermelést szolgálja, mivel biztosítja a nyomon követhetőséget, illetve bizonyítja, hogy magyar termékről van szó. Egyre nagyobb az igény az év minden szakában elérhető, konyhakész halhús iránt - tette hozzá.

Fazekas Sándor most a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. buzsáki telephelyén termelt pontyra és a balatonlelle-irmapusztai telepén termelt pontyra és fogassüllőre adta át a tanúsítványt. A Minőségi magyar hal tanúsító védjegyet az Aranyponty Halászati Zrt. számára is átadta a földművelésügyi tárca vezetője a sáregres-rétimajori telephelyén termelt pontyra.

Fazekas Sándor szerint a magyar halfogyasztás az utóbbi években mintegy a harmadával 6 kilogramm körüli mennyiségre nőtt évente, fejenként, a tárca célja, hogy a tendencia folytatódjon. Az FM arra számít, hogy jövőre mintegy 40 Minőségi magyar hal tanúsító védjegybirtokos lesz. A védjegy-használatról egy olyan szakmai testület dönt, amelybe egyenlő számú szakértőt delegál a Földművelésügyi Minisztérium (FM), valamint a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MAHAL).

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?