Ez nem fest jól: még kevesebb halat ehetnek a magyarok a jövőben?
A támogatások hiánya és az ebből fakadó áremelkedés miatt a magyar halak egyre drágábbak lesznek, ami tovább csökkenti a fogyasztást.
A támogatások hiánya és az ebből fakadó áremelkedés miatt a magyar halak egyre drágábbak lesznek, ami tovább csökkenti a fogyasztást.
Proteines halchips és gyömbéres almaszirom is szerepel a leginnovatívabb magyar termékek között a SIAL Párizson.
Halfesztivált rendeznek Siófokon – halételek, főzőverseny és szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.
Októberben 3,2 százalékkal csökkent az ipari termelés Magyarországon, az élelmiszeriparban ez a csökkenés 2,8 százalékos volt.
A Matusz-Vad Zrt. a jövőben friss halat is fog forgalmazni a HoReCa-szektor számára.
Az Európai Bizottság előtt a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program Plusz.
Kiemelt feladat a hazai vizek élővilágának megóvása.
Folyamatosan növekszik a halfogyasztás.
Évi 400 tonnás hozamot produkálna a tarcali harcsanevelő.
2021. január 1-ig várják az észrevételeket, javaslatokat.
Őt meghatározó halas cég 10 új haltermékkel állt elő.
Növelnék a halfogyasztást, bővítenék a halfeldolgozást.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.