Most először mutatták ki emberben a veszélyes vírust

agrarszektor.hu
Azonosították az emberi szervezetben a H7N4 madárinfluenza vírustörzset. Egy kínai nő betegedett meg az ottani hatóságok közlése szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A világon most azonosították az első igazolt emberi fertőzést, amelyet a H7N4 madárinfluenza vírustörzs okozott - írja a 444.hu. Az eset a kelet-kínai Csiangszu tartományban történt.

Egy 68 éves nő betegedett meg Lijang városban, akit január elsején szállítottak kórházba, ahonnan január 22-én bocsátották haza gyógyultan. A nő megbetegedése előtt élő házi szárnyasokkal érintkezett. A közelében élő emberek egyike sem fertőződött meg. A kínai járványellenőrzési és megelőzési központ szerint a H7N4 vírus szárnyas eredetű.

Egy másik halálos madárinfluenza vírustörzs a H5N1, amely 1997-ben bukkant fel először Hongkongban és a baromfiról terjedt át az emberekre. Tavaly 18 embert fertőzött meg Kínában, közülük hatan haltak meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?