Durván terjednek az egzotikus betegségek Európában

agrarszektor.hu
Egyre látványosabban terjednek a régen még egzotikusnak gondolt állatbetegségek egész Európában, ez pedig 10-20 év múlva komoly problémát jelenthet majd az állatorvosoknak is. Az Állatorvostudományi Egyetemre idén 157 magyar és 300 külföldi hallgató nyert felvételt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A klímaváltozás következtében évről-évre egyre gyakrabban tapasztalható a korábban "egzotikusnak gondolt" állatbetegségek megjelenése és elterjedése egész Európa-szerte - hangzott el az Állatorvostudományi Egyetem tanévnyitó ünnepségén, ahova 2018-ban 157 magyar, valamint 300 külföldi hallgató nyert felvételt. 2015-ben alapították meg az egyetemen az élelmiszerlánc-biztonsági kihelyezett tanszéket, amelynek fő célkitűzése az élelmiszerlánc-biztonság és az állatorvosi közegészségügy megismertetése a hallgatókkal, illetve közös kutatások, oktatási feladatok megszervezése.

Magyarország aktuális problémája az afrikai sertéspestis, és a vele összefüggésben adódó betegség-mentesítési feladatok, amelyek az elkövetkező 10-20 évben komoly problémát jelenthetnek majd az állatorvosoknak is. A magyar állategészségügyi szolgálat több nemzetközileg elismert mentességet is megszerzett, illetve megtartott az elmúlt években. Ilyen például a 2014-ben a gümőkórtól, 2015-ben az Aujeszky-féle betegségtől való mentesség uniós szintű elfogadása, valamint a Magyarországon is nagy gazdasági károkat okozó, magas patogenitású madárinfluenza járvány 2016-2017-es felszámolása is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?