Bekameráznák az összes vágóhidat

agrarszektor.hu
Kötelezővé tenné a skót kormány a biztonsági kamerák használatát a vágóhidakon. A tervek szerint az ezzel kapcsolatos jogszabályt még idén a parlament elé terjeszthetik. A szabályozás célja, hogy betartassák az állatjóléti előírásokat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A skót kormány idén terjesztheti a parlament elé azt a jogszabályt, amely az összes skóciai vágóhídon kötelezővé tenné biztonsági kamerák telepítése. A kamerákat azokon a helyszíneken tennék kötelezővé, ahol az élő állatok tartózkodnak. 

Az indoklás szerint a szabályozás célja, hogy betartassák a legmagasabb szintű állatjóléti előírásokat a skót vágóhidakon. A jogszabály előterjesztésével kapcsolatos döntés azt követően született meg, hogy a kormány konzultációt folytatott az iparággal, ahol a válaszadók többsége támogatta a javaslatot. 

Ahogy az agrárszektor.hu is megírta, Angliában már 2018-ban felmerült, hogy kötelezővé teszik a videófelügyeletet az ottani vágóhidakon. Arról azonban nincs információi, hogy a felmerült tervekből mostanáig mennyi valósult meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?