Ötezer sertést ölt már le a Nébih az afrikai sertéspestis gyanúja miatt

agrarszektor.hu
Ismét megszólalt a NÉBIH az afrikai sertéspestissel kapcsolatos sertésirtásokkal kapcsolatban. A hivatal szerint a rémhírek szereplő számoknál jóval kevesebb állatot kellett eddig leölni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A HVG.hu írta meg, hogy választ kaptak arra a kérdésre, amelyet pénteken tettek fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak az afrikai sertéspestis miatt leölt házi sertések számáról. A NÉBIH elmondta, hogy a betegség tavaly áprilisi felbukkanásától mostanáig ötezer házi sertést kellett elpusztítaniuk a fertőzés gyanúja miatt. Korábban írtunk róla, hogy a NÉBIH nemcsak az afrikai sertéspestist szűri a sertéstelepeken, és más betegség jelenlétének megállapítása is az állomány leölését és a telepek fertőtlenítését vonhatja maga után.

EZ IS ÉRDEKELHET

A helyzetben az egyik legnagyobb problémát a hiányos tájékoztatás jelenti. A járványügyi helyzetben alkalmazható szabályok értelmében a hatóságoknak nem kötelességük teljeskörű tájékoztatást adni az általuk foganatosított intézkedésekről és azok okairól. Így arról sem, milyen betegségre utaló jeleket találtak az adott sertéstelepeken, és hogy milyen gyanú alapján rendelték el az állomány kiirtását. A tájékoztatás hiánya azonban bizonytalanságot és a hatósággal szembeni bizalmatlanságot szül.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?