Döbbenet: ki nem találnád, milyen állat bukkant fel Nagy-Britanniában

Döbbenet: ki nem találnád, milyen állat bukkant fel Nagy-Britanniában

agrarszektor.hu
Bár a kengurufélék otthona Ausztráliában található, az egyik faj az elmúlt évtizedekben Nagy-Britanniában is terjedni kezdett.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Bennett-kenguru, azaz a vörösnyakú wallaby a leggyakrabban bemutatott kengurufaj, az állat több mint száz éve jelent meg a helyi állatkertekben és magángyűjteményekben. Idővel egyes példányokat ugyanakkor elengedtek, más egyedek pedig megszöktek, írta meg a 24.hu a The Conversation információi alapján.

Mostanra kiderült, hogy néhány kenguru képes volt alkalmazkodni a nagy-britanniai környezethez. A helyiek ugyanis mind a mai napig új észlelésekről számolnak be. Az állatok ugyan növényevők, és az emberekre nem jelentenek fenyegetést, egy új faj megjelenése mindig veszélyeztetheti a helyi élővilágot.

Anthony Caravaggi, a Dél-Walesi Egyetem munkatársa és kollégái két éve kezdték el gyűjteni az észlelésekről szóló adatokat, most pedig tanulmányban számolnak be az eredményekről. A csapat 2008 és 2018 között összesen 95 igazolt esetet talált, a legtöbb észlelés Anglia déli részén történt. A Londontól nyugatra fekvő Chiltern Hillsnél különösen sok egyedet láttak.

A Peak District Nemzeti Parkban korábban kialakult egy stabil populáció, ez azonban 2009-re kihalhatott. Azt nem tudni, hogy azóta létrejött-e újabb közösség, a jelek alapján azonban a kenguruk szaporodnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 12. 09:03