Ilyet még nem láttál: szokatlan feladatra képez ki kutyákat egy német cég

Ilyet még nem láttál: szokatlan feladatra képez ki kutyákat egy német cég

MTI
Kutyákat képez ki a német vasúttársaság arra, hogy építkezésein megtalálják az esetleg ott élő védett állatokat. Ez segíthet felgyorsítani a projekteket - közölte a Deutsche Bahn (DB).

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Eddig az emberek feladata volt, hogy megtalálják a védett állatokat és azokat áthelyezzék biztonságosabb területre az építkezés előrehaladása érdekében. A kutyák a tervek szerint 2022-ben veszik át a kutatási feladatot, kiképzésük ez év végére befejeződik a társaság szerint.

Jens Bergmann, a DB infrastrukturális fejlesztésekért felelős igazgatója szerint a kutyák építési projektekben való alkalmazása új dolog Németországban. Kifinomult szaglásuknak köszönhetően a kutyák az év bármely időszakában, szinte minden időjárási körülmény közepette képesek megtalálni a védett fajokat. Ez segíthet majd minket az építkezések felgyorsításában - tette hozzá Jens Bergmann.

A vasúttársaság szakemberei hat különböző fajtához tartozó kutyával dolgoznak. Arra képezik ki őket, hogy kiszimatolják a tervezett sínek mentén az olyan védett állatokat, mint a kígyók, gyíkok, békák és denevérek. A kutyák jelzéseit és a megtalált állatokat a velük lévő szakemberek egy digitális adatbázisban rögzítik, így információt szolgáltatnak az építkezés résztvevőinek és a szabályozó hatóságoknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 21. 16:01