Itt a fejlesztés, ami óriási változást hozhat a magyarországi haltenyésztésben

Itt a fejlesztés, ami óriási változást hozhat a magyarországi haltenyésztésben

MTI
Növelheti a halfogyasztást a Silgen haltenyésztési rendszer, amit magyar vezetéssel dolgozott ki egy európai konzorcium - közölték a projekt felelősei a Kseris Tudástranszfer Nonprofit Kft. pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A több mint 2,5 millió eurós (csaknem 1 milliárd forint) összköltségből majdnem 2 millió euró volt az uniós támogatás. A Nagy teljesítményű szabványosított rendszer - Prémium édesvízi halak tömegtermelése című projektben a technológia forgalmazásáért felelős Kseris Kft.-n kívül az Aranyponty Halászati Zrt., Ausztriából a Garant Tiernahrung GmbH, Németországból a Ahrenhorster Edelfisch GmbH, Szlovéniából pedig a G2O Storitve DOO vett részt. A projekt április végén zárul, a technológiát licencszerződésekkel vehetnék át más országok haltermelői - mondta Bulkai András, a Kseris technológiai vezetője. 

Az új technológia minden földrajzi és éghajlati adottság mellett működtethető, termelékenysége kétszeresen haladja meg a hagyományos módszerekét. Szabványosítását Magyarországon, Szlovéniában, Ausztriában és Németországban kísérletezték ki. A halgazdaságok számára a hatékony, kiszámítható termelés és a jobb jövedelmezőség miatt lehet jó megoldás a SilGen alkalmazása - tették hozzá. A Silgen haltenyésztési rendszer létrehozásával együtt ugyanilyen néven harcsafilét is forgalomba hoznak az év végéig. A piaci sikerben azért is bíznak, mert a technológia egyenletes minőséget és állandó ellátást tesz lehetővé versenyképes áron.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?