Nagy a baj: több ezer szarvasmarha pusztult el a hőség miatt

agrarszektor.hu
Több ezer szarvasmarha pusztult el az Amerikai Egyesült Államokban a szélsőséges időjárás, a rendkívüli hőség és a magas páratartalom miatt miatt. A helyi gazdák szerint az állatok egyszerűen nem tudnak alkalmazkodni ezekhez a nem megszokott körülményekhez.

A rendkívüli hőség és a magas páratartalom miatt több, de legalább kétezer szarvasmarha pusztult el az USA-ban, Kansasban. Az országban tapasztalható 40 fok körüli időjárás pedig továbbra is veszélyt jelent a megmaradt állományokra - írta meg a 24.hu a Reuters értesülései alapján.

Kansas a harmadik legnagyobb szarvasmarha-állománnyal bíró állam az Egyesült Államokban Texas és Nebraska mögött. A helyi állattartók szerint a hét elején, amikor a hőmérséklet elérte a 42 fokot és megszűnt a térségre korábban jellemző, hűsítő szél, ezt a hirtelen változáshoz a szarvasmarhák nem tudnak alkalmazkodni. A hatóságok azt tanácsolják az állattartóknak, hogy amíg ezek a rendkívüli körülmények fennállnak, minden nap ellenőrizzék az állományaikat, és gondoskodjanak számukra a megfelelő mennyiségű vízről.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?