Nagyot drágult ez a húsféle Európában: ezt a vásárlók is meg fogják érzeni

agrarszektor.hu
Az Európai Unióban a huszonnegyedik héten a nehéz bárányárak tekintetében tovább folytatódott az enyhe emelkedés, a könnyű bárányárak esetében pedig az előző heti kismértékű ármérséklődést követően szintén emelkedés volt tapasztalható.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A nehéz bárány átlagára az EU-ban a 2022. június 19-vel végződő 24. héten 747,6 euró/100 kg vt. (vt. = vágott testtömeg), a könnyű bárány átlagára pedig 668,7 euró/100 kg vt. volt. A nehéz bárányár tekintetében 0,3%-os, a könnyű bárányár tekintetében pedig 0,4%-os emelkedés volt tapasztalható az egy héttel korábban rögzített értékekhez képest (23. heti árak: nehéz bárány átlagár 745,4 euró/100 kg vt., könnyű bárány átlag 666,0 euró/100 kg vt.). A 24. héten a nehéz bárányárak 0,2%-kal, a könnyű bárányárak 1,7%-kal magasabbak voltak az egy hónappal korábban rögzített értékekhez viszonyítva. Az előző év hasonló időszakában rögzített értéket a nehéz bárányárak 11,1%-kal, a könnyű bárányárak pedig 8,0%-kal haladták meg - írja a NAK.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nehéz bárányárak alakulása - 24. hét

A 24. hétre a nehéz bárány árak tekintetében Szlovéniában 6,2%-os, Hollandiában 3,0%-os, Írországban 1,5%-os, Portugáliában 1,0%-os, Spanyolországban 0,8%-os emelkedés volt tapasztalható. A 24. héten a nehéz bárányárak Franciaországban, Horvátországban, Olaszországban és Romániában nem változtak.

Könnyű bárányárak alakulása - 24. hét

A könnyű bárányárak tekintetében a 24. héten Spanyolországban 0,8%-os, Portugáliában 0,2%-os emelkedés, Szlovéniában 4,1%-os, Bulgáriában pedig 0,9%-os mérséklődés volt tapasztalható. A 24. héten a könnyű bárányárak Horvátországban és Olaszországban nem változtak, Görögországra vonatkozóan pedig adat nem áll rendelkezésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?